Orangechokoladekage med appelsinsorbet og passionsfrugtsauce

8 portioner

Vurdering (20 stk)

Ingredienser

Orangechokoladekage
150 g chokolade, helst med appelsinsmag
2 1/4 dl Dansukker Flormelis
2 1/2 spsk. kakao
150 g usaltet smør
4 æg
1 spsk. Dansukker Flormelis

Appelsinsorbet
1 1/2 dl vand
75 g Dansukker Sukker
5 dl appelsinsaft (eller en god juice)
1 citron

Passionsfrugtsauce
4 passionsfrugter
100 g Dansukker Sukker
4 dl appelsinsaft

Pynt
2 appelsiner

Instruktioner

Orangechokoladekage
Indstil ovnen på 170 °C.
Smelt chokolade, flormelis, kakao og smør over vandbad. Tilsæt æggeblommerne, og pisk massen til den er tyk. Tag massen fra varmen, og rør den kold og glat. Pisk æggehviderne med 1 spsk. flormelis til en tyk marengs. Vend marengsen i chokolademassen, og kom dejen i en rund form (ca. 23 cm) smurt med smør. Bages ved 170 °C i 30-40 min.

Appelsinsorbet
Kog vand med sukker. Kog appelsinsaften op, og reducer til det halve under afskumning. Bland sukkerlagen med appelsinsaften, og smag til med citronsaft.
Sigt lagen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Frys den på ismaskine eller i fryseren under jævnlig omrøring.

Passionsfrugtsauce
Kog appelsinsaft og sukker til en tyktflydende konsistens. Tag kernerne ud af passionsfrugterne, og kom dem i lagen. Afkøl lagen. Ved servering skæres fileter af 2 appelsiner. Fileterne marineres i passionsfrugtlagen og serveres sammen med sorbeten til orangechokoladekagen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.