Orangechokoladekage med appelsinsorbet og passionsfrugtsauce

8 portioner

Vurdering (27 stk)

Ingredienser

Orangechokoladekage
150 g chokolade, helst med appelsinsmag
2 1/4 dl Dansukker Flormelis
2 1/2 spsk. kakao
150 g usaltet smør
4 æg
1 spsk. Dansukker Flormelis

Appelsinsorbet
1 1/2 dl vand
75 g Dansukker Sukker
5 dl appelsinsaft (eller en god juice)
1 citron

Passionsfrugtsauce
4 passionsfrugter
100 g Dansukker Sukker
4 dl appelsinsaft

Pynt
2 appelsiner

Instruktioner

Orangechokoladekage
Indstil ovnen på 170 °C.
Smelt chokolade, flormelis, kakao og smør over vandbad. Tilsæt æggeblommerne, og pisk massen til den er tyk. Tag massen fra varmen, og rør den kold og glat. Pisk æggehviderne med 1 spsk. flormelis til en tyk marengs. Vend marengsen i chokolademassen, og kom dejen i en rund form (ca. 23 cm) smurt med smør. Bages ved 170 °C i 30-40 min.

Appelsinsorbet
Kog vand med sukker. Kog appelsinsaften op, og reducer til det halve under afskumning. Bland sukkerlagen med appelsinsaften, og smag til med citronsaft.
Sigt lagen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Frys den på ismaskine eller i fryseren under jævnlig omrøring.

Passionsfrugtsauce
Kog appelsinsaft og sukker til en tyktflydende konsistens. Tag kernerne ud af passionsfrugterne, og kom dem i lagen. Afkøl lagen. Ved servering skæres fileter af 2 appelsiner. Fileterne marineres i passionsfrugtlagen og serveres sammen med sorbeten til orangechokoladekagen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.