Orangechokoladekage med appelsinsorbet og passionsfrugtsauce

8 portioner

Vurdering (19 st)

Ingredienser

Orangechokoladekage
150 g chokolade, helst med appelsinsmag
2 1/4 dl Dansukker Flormelis
2 1/2 spsk. kakao
150 g usaltet smør
4 æg
1 spsk. Dansukker Flormelis

Appelsinsorbet
1 1/2 dl vand
75 g Dansukker Sukker
5 dl appelsinsaft (eller en god juice)
1 citron

Passionsfrugtsauce
4 passionsfrugter
100 g Dansukker Sukker
4 dl appelsinsaft

Pynt
2 appelsiner

Instruktioner

Orangechokoladekage
Indstil ovnen på 170 °C.
Smelt chokolade, flormelis, kakao og smør over vandbad. Tilsæt æggeblommerne, og pisk massen til den er tyk. Tag massen fra varmen, og rør den kold og glat. Pisk æggehviderne med 1 spsk. flormelis til en tyk marengs. Vend marengsen i chokolademassen, og kom dejen i en rund form (ca. 23 cm) smurt med smør. Bages ved 170 °C i 30-40 min.

Appelsinsorbet
Kog vand med sukker. Kog appelsinsaften op, og reducer til det halve under afskumning. Bland sukkerlagen med appelsinsaften, og smag til med citronsaft.
Sigt lagen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Frys den på ismaskine eller i fryseren under jævnlig omrøring.

Passionsfrugtsauce
Kog appelsinsaft og sukker til en tyktflydende konsistens. Tag kernerne ud af passionsfrugterne, og kom dem i lagen. Afkøl lagen. Ved servering skæres fileter af 2 appelsiner. Fileterne marineres i passionsfrugtlagen og serveres sammen med sorbeten til orangechokoladekagen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.