Ingredienser
Pisket hindbær panna cotta
1 blad husblas
100 g hindbær
2 dl piskefløde
Pisket chokolade panna cotta
1 blad husblas
40 g mørk chokolade
40 g mælkechokolade
3 dl piskefløde
Brownie
100 g mørk chokolade
200 g smør
1 1/4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade
3/4 dl Dansukker Sukker
3/4 dl kakaopulver
1 nip salt
2 æg
1 dl hvedemel
Karamelsauce
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 1/2 spsk. Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl piskefløde
Pynt
hvidt krymmel
friske hindbær
Instruktioner
Lav hindbær panna cottaen og chokolade panna cottaen dagen i forvejen. Begynd med hindbær panna cottaen. Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
Giv hindbærrene et opkog i en gryde, pres dem gennem en finmasket si i en skål og stil saften til side. Giv fløden et opkog i en gryde, og stil den til side. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den til fløden sammen med hindbærsaften. Rør grundigt, så husblassen smelter.
Hæld panna cottaen i en ren skål, dæk den med plastfilm, og stil den i køleskabet natten over.
Lav chokolade panna cottaen. Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
Hak de to chokolader. Giv fløden et opkog i en gryde og tag af varmen. Klem vandet ud af husblassen, tilsæt den sammen med chokoladen, og rør blandingen glat. Hæld panna cottaen i en ren skål, dæk den med plastfilm, og stil den i køleskabet natten over.
Lav brownien. Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.
Hak chokoladen. Smelt smørret i en gryde, tilsæt chokoladen, og rør indtil det er smeltet sammen. Tag gryden af varmen. Tilsæt sukker, kakao og salt, og rør rundt. Pisk et æg i ad gangen, og vend til sidst hvedemelet i. Rør, til blandingen er jævn.
Smør en bageform på 10 x 15 cm, læg et stykke bagepapir i, og hæld dejen i formen. Bag midt i ovnen i ca. 20-23 minutter. Lad den køle af.
Lav karamelsaucen. Bland muscovadorørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.
Hæld fløden i lidt ad gangen, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Hæld den i et glas, og stil den i køleskabet, så den kan køle af og tykne.
Saml desserten. Pisk panna cottaerne op i to separate skåle, og kom dem i hver deres sprøjtepose. Sprøjt panna cottaerne ud på tallerkenerne.
Skær brownien i mindre stykker, og fordel dem på tallerkenerne. Hæld karamelsaucen i en sprøjtepose med en tylle med et lille hul, og sprøjt den ud.
Drys med krymmel og hindbær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.