Nytårsdessert med chokolade panna cotta og hindbær panna cotta

6 tallerkener

ca. 1,5 time + 1 døgn for panna cottaerne

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Pisket hindbær panna cotta
1 blad husblas
100 g hindbær
2 dl piskefløde

Pisket chokolade panna cotta
1 blad husblas
40 g mørk chokolade
40 g mælkechokolade
3 dl piskefløde

Brownie
100 g mørk chokolade 
200 g smør
1 1/4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade
3/4 dl Dansukker Sukker
3/4 dl kakaopulver
1 nip salt
2 æg
1 dl hvedemel

Karamelsauce
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 1/2 spsk. Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl piskefløde

Pynt
hvidt krymmel
friske hindbær

Instruktioner

Lav hindbær panna cottaen og chokolade panna cottaen dagen i forvejen. Begynd med hindbær panna cottaen. Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.

Giv hindbærrene et opkog i en gryde, pres dem gennem en finmasket si i en skål og stil saften til side. Giv fløden et opkog i en gryde, og stil den til side. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den til fløden sammen med hindbærsaften. Rør grundigt, så husblassen smelter. 

Hæld panna cottaen i en ren skål, dæk den med plastfilm, og stil den i køleskabet natten over.

Lav chokolade panna cottaen. Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.

Hak de to chokolader. Giv fløden et opkog i en gryde og tag af varmen. Klem vandet ud af husblassen, tilsæt den sammen med chokoladen, og rør blandingen glat. Hæld panna cottaen i en ren skål, dæk den med plastfilm, og stil den i køleskabet natten over.

Lav brownien. Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. 
Hak chokoladen. Smelt smørret i en gryde, tilsæt chokoladen, og rør indtil det er smeltet sammen. Tag gryden af varmen. Tilsæt sukker, kakao og salt, og rør rundt. Pisk et æg i ad gangen, og vend til sidst hvedemelet i. Rør, til blandingen er jævn. 

Smør en bageform på 10 x 15 cm, læg et stykke bagepapir i, og hæld dejen i formen. Bag midt i ovnen i ca. 20-23 minutter. Lad den køle af.
Lav karamelsaucen. Bland muscovadorørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Hæld den i et glas, og stil den i køleskabet, så den kan køle af og tykne.

Saml desserten. Pisk panna cottaerne op i to separate skåle, og kom dem i hver deres sprøjtepose. Sprøjt panna cottaerne ud på tallerkenerne.

Skær brownien i mindre stykker, og fordel dem på tallerkenerne. Hæld karamelsaucen i en sprøjtepose med en tylle med et lille hul, og sprøjt den ud.

Drys med krymmel og hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.