Nøddechokoladekaramel

Cirka 40 stk.
Sej og blød karamel med dit valg af nødder.
Nøddechokoladekaramel
Bedømmelse: (13vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 3/4 dl Dansukker Sukker
  • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
  • 125 g hakket mørk chokolade
  • En knivspids salt
  • 1 1/2 dl hele hasselnødder

Smelt smør og piskefløde i en kasserolle. Tilsæt sukker og sirup. Lad det koge op.
Tilsæt hakket chokolade og en knivspids salt.
Lad det koge under omrøring af og til, indtil temperaturen er 125 grader. Det nemmeste er at bruge et køkkentermometer, men ellers kan du lave kugletesten. Dryp en lille smule af karamelmassen i et glas koldt vand. Dannes der en rund halvblød karamel, er massen klar. Det tager ca. 30-40 minutter, inden karamellen har nået den rette temperatur.
Rør hasselnødderne i, og kom blandingen i en aflang form 30 x 10 cm (smurt eller beklædt med bagepapir). Lad det køle af.
Skær i firkanter, og server.

 

Se film: Sådan laver du karameller

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker