Nøddechokoladekaramel

Sej og blød karamel med dit valg af nødder.

Cirka 40 stk.

Vurdering (18 stk)

Ingredienser

100 g smør
1 1/2 dl piskefløde
1 3/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
125 g hakket mørk chokolade
En knivspids salt
1 1/2 dl hele hasselnødder

Instruktioner

Smelt smør og piskefløde i en kasserolle. Tilsæt sukker og sirup. Lad det koge op.
Tilsæt hakket chokolade og en knivspids salt.
Lad det koge under omrøring af og til, indtil temperaturen er 125 grader. Det nemmeste er at bruge et køkkentermometer, men ellers kan du lave kugletesten. Dryp en lille smule af karamelmassen i et glas koldt vand. Dannes der en rund halvblød karamel, er massen klar. Det tager ca. 30-40 minutter, inden karamellen har nået den rette temperatur.
Rør hasselnødderne i, og kom blandingen i en aflang form 30 x 10 cm (smurt eller beklædt med bagepapir). Lad det køle af.
Skær i firkanter, og server.

Se film: Sådan laver du Karameller

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.