Nødde- og karamelkager

Cirka 25-30 stykker

PT55M

50 minutter

Vurdering (6 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

125 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
2 tsk. vaniljesukker
2 knsp. salt
1 æggehvide
2 1/2 dl hvedemel

Fyld
20 g smør
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 1/2 spsk. Dansukker Brun Farin
1/2 dl hakkede mandler

Instruktioner

Sæt ovnen på 190 °C.

Pisk smør, flormelis, vaniljesukker og salt sammen. Tilsæt æggehvide og hvedemel, og pisk det til en smidig dej.

Del dejen i to dele, og rul dem ud til cirka 2 cm tykke stænger. Tryk stængerne tynde på et stykke bagepapir, og lav en fordybning i midten hele vejen ned, der hvor fyldet skal kommes i. Sæt i køleskabet, mens du laver fyldet.

Smelt alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle ved lav varme. Hæld blandingen ud på en silikonemåtte eller et stykke olieret bagepapir. Lad det køle af.

Rul fyldet til to stænger, og kom det i fordybningen.

Bag kagerne i 8-10 minutter. Tag dem ud af ovnen, og skær dem til snitter med det samme. Lad dem køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.