Nødde- og karamelkager

Cirka 25-30 stykker

50 minutter

Vurdering (0 st)

Ingredienser

125 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
2 tsk. vaniljesukker
2 knsp. salt
1 æggehvide
2 1/2 dl hvedemel

Fyld
20 g smør
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 1/2 spsk. Dansukker Brun Farin
1/2 dl hakkede mandler

Instruktioner

Sæt ovnen på 190 °C.

Pisk smør, flormelis, vaniljesukker og salt sammen. Tilsæt æggehvide og hvedemel, og pisk det til en smidig dej.

Del dejen i to dele, og rul dem ud til cirka 2 cm tykke stænger. Tryk stængerne tynde på et stykke bagepapir, og lav en fordybning i midten hele vejen ned, der hvor fyldet skal kommes i. Sæt i køleskabet, mens du laver fyldet.

Smelt alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle ved lav varme. Hæld blandingen ud på en silikonemåtte eller et stykke olieret bagepapir. Lad det køle af.

Rul fyldet til to stænger, og kom det i fordybningen.

Bag kagerne i 8-10 minutter. Tag dem ud af ovnen, og skær dem til snitter med det samme. Lad dem køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.