Nødde- og karamelkager

Nødde- og karamelkager

Cirka 25-30 stykker 50 minutter
Nødde- og karamelkager
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 1 dl Dansukker Flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 knsp. salt
  • 1 æggehvide
  • 2 1/2 dl hvedemel

Fyld

  • 20 g smør
  • 1 spsk. Dansukker Glukosesirup
  • 1 1/2 spsk. Dansukker Brun Farin
  • 1/2 dl hakkede mandler

Sæt ovnen på 190 °C.

Pisk smør, flormelis, vaniljesukker og salt sammen. Tilsæt æggehvide og hvedemel, og pisk det til en smidig dej.

Del dejen i to dele, og rul dem ud til cirka 2 cm tykke stænger. Tryk stængerne tynde på et stykke bagepapir, og lav en fordybning i midten hele vejen ned, der hvor fyldet skal kommes i. Sæt i køleskabet, mens du laver fyldet.

Smelt alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle ved lav varme. Hæld blandingen ud på en silikonemåtte eller et stykke olieret bagepapir. Lad det køle af.

Rul fyldet til to stænger, og kom det i fordybningen.

Bag kagerne i 8-10 minutter. Tag dem ud af ovnen, og skær dem til snitter med det samme. Lad dem køle af.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;