Nøddetærte med karamel

Nøddetærte med karamel, som er bagt på en klassisk mørdejsbund. I ved, sådan en kage, som tager det meste af opmærksomheden, og med helt rette grund.
- Opskrift Maria Vestergaard

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Mørdejsbund

220 g hvedemel
150 g smør
70 g Dansukker økologisk flormelis
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand

Nødde/karamel masse
100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g pekannødder
270 g Dansukker sukker
50 g smør
3 dl piskefløde
Dansukker økologisk flormelis

Instruktioner

Mørdejsbund
Smuldr smør i mel til det ligner groft rasp.

Tilsæt flormelis, æggeblomme og vand og saml dejen godt sammen.

Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og opbevar den i køleskabet i en times tid imens nødde-karamel-massen laves.

Nødde/karamel masse
Smelt sukker i en gryde til der ikke længere ses nogle sukkerkrystaller.

Skru ned på lav temperatur og tilsæt smør lidt ad gangen. Pisk til det hele er opløst.

Tilsæt fløde lidt ad gangen og pisk yderligere.

Lad karamellen koge op og hæld den derefter på en kande til afkøling. Opbevar den i køleskabet indtil den skal hældes over tærten.

Bag hasselnødderne i ovnen ved 180 graders varme i ca. 10min.
Pil skallen af hasselnødderne. Brug evt. et viskestykke.

Bag alle nødderne (inklusiv hasselnødderne) i ovnen i ca. 5 min ved 180 graders varme.

Rul mørdejen ud på køkkenbordet vha. en kagerulle til en stor cirkel, der kan dække hele tærteformen.

Smør tærteformen og placer derefter mørdejen i bunden af formen.

Prik huller i dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15min.

Drys nødderne i den bagte tærtebund og hæld den afkølede karamel over nødderne.

Lad nøddetærten køle helt ned i køleskabet til karamellen er stivnet, inden den skæres ud og serveres.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.