Ingredienser
Mørdejsbund
220 g hvedemel
150 g smør
70 g Dansukker økologisk flormelis
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand
Nødde/karamel masse
100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g pekannødder
270 g Dansukker sukker
50 g smør
3 dl piskefløde
Dansukker økologisk flormelis
Instruktioner
Mørdejsbund
Smuldr smør i mel til det ligner groft rasp.
Tilsæt flormelis, æggeblomme og vand og saml dejen godt sammen.
Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og opbevar den i køleskabet i en times tid imens nødde-karamel-massen laves.
Nødde/karamel masse
Smelt sukker i en gryde til der ikke længere ses nogle sukkerkrystaller.
Skru ned på lav temperatur og tilsæt smør lidt ad gangen. Pisk til det hele er opløst.
Tilsæt fløde lidt ad gangen og pisk yderligere.
Lad karamellen koge op og hæld den derefter på en kande til afkøling. Opbevar den i køleskabet indtil den skal hældes over tærten.
Bag hasselnødderne i ovnen ved 180 graders varme i ca. 10min.
Pil skallen af hasselnødderne. Brug evt. et viskestykke.
Bag alle nødderne (inklusiv hasselnødderne) i ovnen i ca. 5 min ved 180 graders varme.
Rul mørdejen ud på køkkenbordet vha. en kagerulle til en stor cirkel, der kan dække hele tærteformen.
Smør tærteformen og placer derefter mørdejen i bunden af formen.
Prik huller i dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15min.
Drys nødderne i den bagte tærtebund og hæld den afkølede karamel over nødderne.
Lad nøddetærten køle helt ned i køleskabet til karamellen er stivnet, inden den skæres ud og serveres.
- Opskrift Maria Vestergaard - mariavestergaard.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.