Ingredienser
Mørdejsbund
220 g hvedemel
150 g smør
70 g Dansukker økologisk flormelis
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand
Nødde/karamel masse
100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g pekannødder
270 g Dansukker sukker
50 g smør
3 dl piskefløde
Dansukker økologisk flormelis
Instruktioner
Mørdejsbund
Smuldr smør i mel til det ligner groft rasp.
Tilsæt flormelis, æggeblomme og vand og saml dejen godt sammen.
Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og opbevar den i køleskabet i en times tid imens nødde-karamel-massen laves.
Nødde/karamel masse
Smelt sukker i en gryde til der ikke længere ses nogle sukkerkrystaller.
Skru ned på lav temperatur og tilsæt smør lidt ad gangen. Pisk til det hele er opløst.
Tilsæt fløde lidt ad gangen og pisk yderligere.
Lad karamellen koge op og hæld den derefter på en kande til afkøling. Opbevar den i køleskabet indtil den skal hældes over tærten.
Bag hasselnødderne i ovnen ved 180 graders varme i ca. 10min.
Pil skallen af hasselnødderne. Brug evt. et viskestykke.
Bag alle nødderne (inklusiv hasselnødderne) i ovnen i ca. 5 min ved 180 graders varme.
Rul mørdejen ud på køkkenbordet vha. en kagerulle til en stor cirkel, der kan dække hele tærteformen.
Smør tærteformen og placer derefter mørdejen i bunden af formen.
Prik huller i dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15min.
Drys nødderne i den bagte tærtebund og hæld den afkølede karamel over nødderne.
Lad nøddetærten køle helt ned i køleskabet til karamellen er stivnet, inden den skæres ud og serveres.
- Opskrift Maria Vestergaard - mariavestergaard.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?