Nem æblekage

ca. 8 portioner
Nem æblekage
Bedømmelse: (34vurderinger)

Ingredienser

100 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 æg
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Fyld
2 syrlige æbler
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl vand

Pynt
1 spsk Dansukker Flormelis
1 tsk stødt kanel

Stil ovnen på 175 °C.

Skær de skrællede, udkernede æbler i både. Kog dem lige knap møre i sirup og vand.

Rør fedtstof og sukker blødt. Tilsæt ægget.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i smørblandingen.

Tryk 3/4 af dejen ud i en form. Læg æblebådene ovenpå. Rul resten af dejen ud, og skær den i strimler, som lægges i et rudemønster over æblerne.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Lad den afkøle. Bland flormelis og kanel, og sigt det over kagen. Serveres f.eks. med en smule vanilleis eller letpisket flødeskum til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker