Myslibarer

Lav sunde myslibarer med økologisk sukker, friskpresset appelsinjuice, smør, tørrede abrikoser, pekannødder, havregryn, hvedemel, salt og æblemos. Perfekt som en energifyldt snack.

Ca. 24 stk.

PT55M

50 min. + køletid

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 dl Dansukker ØKO Sukker
75 ml friskpresset appelsinjuice
100 g smør
100 g tørrede abrikoser
50 g pekannødder
5 3/4 dl havregryn
2 dl hvedemel
1 knivspids salt
75 g æblemos

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C, og forbered en bageform på ca. 20 x 25 cm med bagepapir.

Varm sukker og appelsinjuice op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Tag blandingen af varmen, og tilsæt smørret lidt ad gangen. Smelt smørret under omrøring, og lad blandingen køle lidt af.

Hak abrikoser og pekannødder fint, og bland dem med havregryn, mel og salt. Tilsæt sukkerblandingen. Tilsæt æblemos, og rør det hele godt sammen. Fordel blandingen i et ca. 1 cm tykt lag i bageformen. Bag blandingen nederst i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyldenbrun.

Tag blandingen ud af ovnen, og marker 24 barer på ca. 3 x 6 cm hver. Lad blandingen køle af, og skær eller knæk derefter barerne ud. Opbevares i en tætsluttende beholder.

Tips: Hvis du ønsker en anden smag, kan du fx prøve med stødt kanel, kardemomme, vaniljesukker eller revet appelsinskal. Abrikoser og pekannødder kan erstattes med andre tørrede frugter og nødder.

Til veganske barer erstattes smørret med vegetabilsk margarine.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?