Myslibarer

Lav sunde myslibarer med økologisk sukker, friskpresset appelsinjuice, smør, tørrede abrikoser, pekannødder, havregryn, hvedemel, salt og æblemos. Perfekt som en energifyldt snack.

Ca. 24 stk.

PT55M

50 min. + køletid

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 dl Dansukker ØKO Sukker
75 ml friskpresset appelsinjuice
100 g smør
100 g tørrede abrikoser
50 g pekannødder
5 3/4 dl havregryn
2 dl hvedemel
1 knivspids salt
75 g æblemos

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C, og forbered en bageform på ca. 20 x 25 cm med bagepapir.

Varm sukker og appelsinjuice op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Tag blandingen af varmen, og tilsæt smørret lidt ad gangen. Smelt smørret under omrøring, og lad blandingen køle lidt af.

Hak abrikoser og pekannødder fint, og bland dem med havregryn, mel og salt. Tilsæt sukkerblandingen. Tilsæt æblemos, og rør det hele godt sammen. Fordel blandingen i et ca. 1 cm tykt lag i bageformen. Bag blandingen nederst i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyldenbrun.

Tag blandingen ud af ovnen, og marker 24 barer på ca. 3 x 6 cm hver. Lad blandingen køle af, og skær eller knæk derefter barerne ud. Opbevares i en tætsluttende beholder.

Tips: Hvis du ønsker en anden smag, kan du fx prøve med stødt kanel, kardemomme, vaniljesukker eller revet appelsinskal. Abrikoser og pekannødder kan erstattes med andre tørrede frugter og nødder.

Til veganske barer erstattes smørret med vegetabilsk margarine.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.