Myslibarer

Ca. 24 stk.

50 min. + køletid

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

1 dl Dansukker ØKO Sukker
75 ml friskpresset appelsinjuice
100 g smør
100 g tørrede abrikoser
50 g pekannødder
5 3/4 dl havregryn
2 dl hvedemel
1 knivspids salt
75 g æblemos

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C, og forbered en bageform på ca. 20 x 25 cm med bagepapir.

Varm sukker og appelsinjuice op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Tag blandingen af varmen, og tilsæt smørret lidt ad gangen. Smelt smørret under omrøring, og lad blandingen køle lidt af.

Hak abrikoser og pekannødder fint, og bland dem med havregryn, mel og salt. Tilsæt sukkerblandingen. Tilsæt æblemos, og rør det hele godt sammen. Fordel blandingen i et ca. 1 cm tykt lag i bageformen. Bag blandingen nederst i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyldenbrun.

Tag blandingen ud af ovnen, og marker 24 barer på ca. 3 x 6 cm hver. Lad blandingen køle af, og skær eller knæk derefter barerne ud. Opbevares i en tætsluttende beholder.

Tips: Hvis du ønsker en anden smag, kan du fx prøve med stødt kanel, kardemomme, vaniljesukker eller revet appelsinskal. Abrikoser og pekannødder kan erstattes med andre tørrede frugter og nødder.

Til veganske barer erstattes smørret med vegetabilsk margarine.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.