Myslibarer - Opskrifter

Myslibarer

Ca. 24 stk. 50 min. + køletid
Myslibarer
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 1 dl Dansukker ØKO Sukker
  • 75 ml friskpresset appelsinjuice
  • 100 g smør
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 50 g pekannødder
  • 5 3/4 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 75 g æblemos

Sæt ovnen på 175 °C, og forbered en bageform på ca. 20 x 25 cm med bagepapir.

Varm sukker og appelsinjuice op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Tag blandingen af varmen, og tilsæt smørret lidt ad gangen. Smelt smørret under omrøring, og lad blandingen køle lidt af.

Hak abrikoser og pekannødder fint, og bland dem med havregryn, mel og salt. Tilsæt sukkerblandingen. Tilsæt æblemos, og rør det hele godt sammen. Fordel blandingen i et ca. 1 cm tykt lag i bageformen. Bag blandingen nederst i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyldenbrun.

Tag blandingen ud af ovnen, og marker 24 barer på ca. 3 x 6 cm hver. Lad blandingen køle af, og skær eller knæk derefter barerne ud. Opbevares i en tætsluttende beholder.

Tips: Hvis du ønsker en anden smag, kan du fx prøve med stødt kanel, kardemomme, vaniljesukker eller revet appelsinskal. Abrikoser og pekannødder kan erstattes med andre tørrede frugter og nødder.

Til veganske barer erstattes smørret med vegetabilsk margarine.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;