Muscovadobudding med kandiserede nødder

Nyd denne lækre muscovadobudding med kandiserede nødder og friske bær. En elegant dessert, der vil imponere dine gæster og tilfredsstille enhver sød tand!

4 portioner

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Muscovadobudding
5 dl fløde
1 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
¾ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
6 æggeblommer

Kandiserede nødder
100 g nødder
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Rørsukker
2 knsp. salt

Tilbehør
Friske bær
Mynte eller citronmelisse

Instruktioner

Gør følgende

Budding
Giv fløde, mælk, muscovadosukker og vaniljesukker et opkog i en kasserolle. Tag kasserollen fra varmen, og bland æggeblommerne i en ad gangen under omrøring. Rør godt, til blandingen er tyknet noget. Stil fire forme på en bradepande, og fordel vaniljesaucen i dem. Hæld varmt vand rundt om formene, og bag dem i midten af ovnen ved 125 grader i ca. 30 minutter. Stil dem herefter køligt.

Kandiserede nødder
Bland sirup, rørsukker og salt i en kasserolle. Rør nødderne i, når sukkeret er smeltet helt. Hæld blandingen over i et ildfast fad, og bag i midten af ovnen ved 175 grader i 15 minutter. Rør nødderne rundt, når halvdelen af tiden er gået. Hæld ud på et stykke bagepapir. Hak nødderne, og lad dem køle af.

Pynt buddingen med kandiserede nødder, friske bær og mynte!

Opskrift Erika Holmberg, Obbola, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.