Muscovado-is med mandler i rom

4 portioner
Muscovado-is med mandler i rom
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

Muscovado-is
1 1/2 dl piskefløde
2 dl mælk
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Lys eller Mørk Muscovadorørsukker
5 æggeblommer (pasteuriserede)

Mandler i rom
400 g søde mandler
50 g pistacienødder
1 dl hvid rom
2 dl vand
5 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Pisk æggeblommer og muscovadorørsukker sammen. Giv fløde, mælk og glukosesirup et opkog. Pisk æggeblandingen i den varme mælkeblanding. Hæld blandingen gennem en tætmasket si. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i ismaskinen, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør i blandingen af og til. Skold, og smut mandlerne. Læg mandlerne i en pæn glaskrukke.

Bland muscovadorørsukker og vand i en gryde, og kog indtil sukkeret er smeltet. Lad blandingen afkøle. Tilsæt rom. Hæld lagen over mandlerne. Lad stå mindst 1 uge. Serveres til is.

Hvis du anvender Mørk Muscovadorørsukker, får isen en lakridsagtig og kraftigere smag, end hvis du anvender Lys Muscovadorørsukker.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker