Muscovado-is med mandler i rom

4 portioner

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Muscovado-is
1 1/2 dl piskefløde
2 dl mælk
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Lys eller Mørk Muscovadorørsukker
5 æggeblommer (pasteuriserede)

Mandler i rom
400 g søde mandler
50 g pistacienødder
1 dl hvid rom
2 dl vand
5 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Instruktioner

Pisk æggeblommer og muscovadorørsukker sammen. Giv fløde, mælk og glukosesirup et opkog. Pisk æggeblandingen i den varme mælkeblanding. Hæld blandingen gennem en tætmasket si. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i ismaskinen, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør i blandingen af og til. Skold, og smut mandlerne. Læg mandlerne i en pæn glaskrukke.

Bland muscovadorørsukker og vand i en gryde, og kog indtil sukkeret er smeltet. Lad blandingen afkøle. Tilsæt rom. Hæld lagen over mandlerne. Lad stå mindst 1 uge. Serveres til is.

Hvis du anvender Mørk Muscovadorørsukker, får isen en lakridsagtig og kraftigere smag, end hvis du anvender Lys Muscovadorørsukker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.