Muscovado-is med mandler i rom

4 portioner

Vurdering (1 st)

Ingredienser

Muscovado-is
1 1/2 dl piskefløde
2 dl mælk
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Lys eller Mørk Muscovadorørsukker
5 æggeblommer (pasteuriserede)

Mandler i rom
400 g søde mandler
50 g pistacienødder
1 dl hvid rom
2 dl vand
5 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Instruktioner

Pisk æggeblommer og muscovadorørsukker sammen. Giv fløde, mælk og glukosesirup et opkog. Pisk æggeblandingen i den varme mælkeblanding. Hæld blandingen gennem en tætmasket si. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i ismaskinen, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør i blandingen af og til. Skold, og smut mandlerne. Læg mandlerne i en pæn glaskrukke.

Bland muscovadorørsukker og vand i en gryde, og kog indtil sukkeret er smeltet. Lad blandingen afkøle. Tilsæt rom. Hæld lagen over mandlerne. Lad stå mindst 1 uge. Serveres til is.

Hvis du anvender Mørk Muscovadorørsukker, får isen en lakridsagtig og kraftigere smag, end hvis du anvender Lys Muscovadorørsukker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.