Mozartkugler

Mozartkugler

16 stk. 1 time og 20 min.
Mozartkugler er små lækkerier til dig, som elsker mandler, nougat og chokolade. Mozartkuglen blev udviklet i 1890 til minde om Mozart og er blevet en klar favorit, når det kommer til godter.
Mozartkugler
Bedømmelse: (29vurderinger)

Ingredienser

    Marcipan

    • 3 dl mandler
    • 2 dl Dansukker Flormelis
    • 1 1/2-2 spsk. vand

    Mozartkugler

    • 100 g nougat
    • 1/2 dl (ca. 30 g) hasselnødder
    • 100 g mørk chokolade

    Begynd med marcipanen. Skold, smut og blend mandlerne til mandelmel.

    Rør mandelmel, formelis og vand sammen. Tilsæt nogle ekstra dråber vand, hvis marcipanmassen er for tyk. Stil massen i køleskabet.

    Del nougaten og marcipanen i 16 portioner.

    Tryk en lille smule nougat ud i hånden, og læg en hel hasselnød på. Tril til en kugle. Tryk en lille smule marcipan ud, og læg nougatkuglen i midten, beklæd den med marcipanen og tril den til en jævn kugle.

    Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over et vandbad. Dyp kuglerne i chokoladen, og lad dem størkne på en bagerist eller et stykke bagepapir.

    Opbevar mozartkuglerne i køleskabet.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;