Mozartkugler

Mozartkugler er små lækkerier til dig, som elsker mandler, nougat og chokolade. Mozartkuglen blev udviklet i 1890 til minde om Mozart og er blevet en klar favorit, når det kommer til godter.

16 stk.

1 time og 20 min.

Vurdering (31 stk)

Ingredienser

Marcipan
3 dl mandler
2 dl Dansukker Flormelis
1 1/2-2 spsk. vand

Mozartkugler
100 g nougat
1/2 dl (ca. 30 g) hasselnødder
100 g mørk chokolade

Instruktioner

Begynd med marcipanen. Skold, smut og blend mandlerne til mandelmel.

Rør mandelmel, formelis og vand sammen. Tilsæt nogle ekstra dråber vand, hvis marcipanmassen er for tyk. Stil massen i køleskabet.

Del nougaten og marcipanen i 16 portioner.

Tryk en lille smule nougat ud i hånden, og læg en hel hasselnød på. Tril til en kugle. Tryk en lille smule marcipan ud, og læg nougatkuglen i midten, beklæd den med marcipanen og tril den til en jævn kugle.

Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over et vandbad. Dyp kuglerne i chokoladen, og lad dem størkne på en bagerist eller et stykke bagepapir.

Opbevar mozartkuglerne i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.