Mozartkugler

Mozartkugler er små lækkerier til dig, som elsker mandler, nougat og chokolade. Mozartkuglen blev udviklet i 1890 til minde om Mozart og er blevet en klar favorit, når det kommer til godter.

16 stk.

1 time og 20 min.

Vurdering (36 stk)

Ingredienser

Marcipan
3 dl mandler
2 dl Dansukker Flormelis
1 1/2-2 spsk. vand

Mozartkugler
100 g nougat
1/2 dl (ca. 30 g) hasselnødder
100 g mørk chokolade

Instruktioner

Begynd med marcipanen. Skold, smut og blend mandlerne til mandelmel.

Rør mandelmel, formelis og vand sammen. Tilsæt nogle ekstra dråber vand, hvis marcipanmassen er for tyk. Stil massen i køleskabet.

Del nougaten og marcipanen i 16 portioner.

Tryk en lille smule nougat ud i hånden, og læg en hel hasselnød på. Tril til en kugle. Tryk en lille smule marcipan ud, og læg nougatkuglen i midten, beklæd den med marcipanen og tril den til en jævn kugle.

Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over et vandbad. Dyp kuglerne i chokoladen, og lad dem størkne på en bagerist eller et stykke bagepapir.

Opbevar mozartkuglerne i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.