Mozartkugler

Mozartkugler er små lækkerier til dig, som elsker mandler, nougat og chokolade. Mozartkuglen blev udviklet i 1890 til minde om Mozart og er blevet en klar favorit, når det kommer til godter.

16 stk.

1 time og 20 min.

Vurdering (39 stk)

Ingredienser

Marcipan
3 dl mandler
2 dl Dansukker Flormelis
1 1/2-2 spsk. vand

Mozartkugler
100 g nougat
1/2 dl (ca. 30 g) hasselnødder
100 g mørk chokolade

Instruktioner

Begynd med marcipanen. Skold, smut og blend mandlerne til mandelmel.

Rør mandelmel, formelis og vand sammen. Tilsæt nogle ekstra dråber vand, hvis marcipanmassen er for tyk. Stil massen i køleskabet.

Del nougaten og marcipanen i 16 portioner.

Tryk en lille smule nougat ud i hånden, og læg en hel hasselnød på. Tril til en kugle. Tryk en lille smule marcipan ud, og læg nougatkuglen i midten, beklæd den med marcipanen og tril den til en jævn kugle.

Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over et vandbad. Dyp kuglerne i chokoladen, og lad dem størkne på en bagerist eller et stykke bagepapir.

Opbevar mozartkuglerne i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.