Ingredienser
50 g gær
5 dl mælk
1 dl rapsolie
1/2 g safran
1 spsk. stødt anis
1/2 tsk. salt
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Ca. 18 dl Manitoba Cream-hvedemel
Pynt
Frø efter eget valg
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Mælken opvarmes til 37 °C og hældes over gæren. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt olie, safran, anis, salt og sirup. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt, til den er smidig. Del dejen i to stykker, som rulles ud til stænger. Skær stængerne i stykker, som rulles ud til pølser og derefter rulles sammen til boller. Pensl bollerne med vand, og dyp dem i frø efter eget valg, gerne blandede. Sæt bollerne på en plade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere ca. 30 minutter. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?