Ingredienser
50 g gær
5 dl mælk
1 dl rapsolie
1/2 g safran
1 spsk. stødt anis
1/2 tsk. salt
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Ca. 18 dl Manitoba Cream-hvedemel
Pynt
Frø efter eget valg
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Mælken opvarmes til 37 °C og hældes over gæren. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt olie, safran, anis, salt og sirup. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt, til den er smidig. Del dejen i to stykker, som rulles ud til stænger. Skær stængerne i stykker, som rulles ud til pølser og derefter rulles sammen til boller. Pensl bollerne med vand, og dyp dem i frø efter eget valg, gerne blandede. Sæt bollerne på en plade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere ca. 30 minutter. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?