Sukkerbrødskage
100 g smør eller margarine
4 æg
5 1/2 dl Dansukker Flormelis
6 spsk. kakao
6 dl hvedemel
4 tsk. bagepulver
2 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen
Glasur
50 g smør eller margarine
3 1/2 dl Dansukker Flormelis
4 spsk. kakao
1/2 dl stærk, kold kaffe
Pynt
kokos
Lav sukkerbrødskagedejen
Smør en lille, 20 x 30 cm, bradepande, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175 °C.
Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.
Pisk æg og flormelis, til det skummer.
Bland mel, bagepulver og kakao i æggemassen.
Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i en smurt bradepande drysset med rasp.
Bages midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 °C.
Glasur
Smelt smør eller margarine. Bland flormelis og kaffe i. Smør glasuren på kagen. Drys med kokos. Skær i tern.
Opskriften er udarbejdet af