Mokkamuffins

Mokkamuffins med sødt fyld med smag af kokos, pyntet med frosting af mørk chokolade.

18 stk.

PT55M

1 time

Vurdering (16 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Fyld
75 g smør
3/4 dl kakaopulver
1/2 dl færdigbrygget kaffe
6 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl kokosmel

Muffins
150 g smør
2 æg
3 dl Dansukker Rørsukker
1 dl kakao
2 tsk. bagepulver
4 1/2 dl hvedemel
1 1/2 dl mælk

Frosting
200 g mørk chokolade
300 g blødt smør
2 dl Dansukker Flormelis
halvdelen af fyldet

Pynt
Kokosmel

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175°C.

Start med at lave fyldet. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt de øvrige ingredienser undtagen kokosmel.

Rør sammen, og hæld derefter halvdelen af fyldet over i en anden skål.

Tilsæt kokosmel til fyldet i den ene skål. Stil begge skåle til side, og lad dem køle af.

Lav muffindejen. Smelt smørret, og stil det til side for at køle af.

Pisk æg og rørsukker i en skål, til det er luftigt. Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælk til smørret, og pisk det ned i æggesnapsen.

Rør de tørre ingredienser i, og bland til en jævn dej.

Fordel dejen i muffinforme, som fyldes ca. to tredjedele. Tilsæt lidt kokosfyld i midten af hver muffinform.

Bag i ca. 10 minutter i den nederste del af ovnen. Tag muffinsene ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Lav frostingen. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad. Lad den køle af.

Pisk derefter smør og flormelis luftigt i en skål. Pisk den smeltede chokolade i, og tilsæt fyldet uden kokos. Pisk, til frostingen er jævn. Stil den i køleskabet i 10-15 minutter.

Sprøjt frostingen på muffinsene, og drys med kokosmel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?