Mokkamuffins

Mokkamuffins

18 stk. 1 time
Her kommer den klassiske svenske mokkakage i en ny udgave - som muffins! Vores mokkamuffins har et sødt fyld med smag af kokos og pyntes med frosting af mørk chokolade.
Mokkamuffins
Bedømmelse: (7vurderinger)

Ingredienser

    Fyld

    • 75 g smør
    • 3/4 dl kakao
    • 1/2 dl kaffe
    • 6 dl Dansukker Flormelis
    • 1/2 dl kokosmel

    Muffins

    • 150 g smør
    • 2 æg
    • 3 dl Dansukker Rørsukker
    • 1 dl kakao
    • 2 tsk. bagepulver
    • 4 1/2 dl hvedemel
    • 1 1/2 dl mælk

    Frosting

    • 200 g mørk chokolade
    • 300 g blødt smør
    • 2 dl Dansukker Flormelis
    • halvdelen af fyldet

    Pynt

    • Kokosmel

    Forvarm ovnen til 175°C.

    Start med at lave fyldet. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt de øvrige ingredienser undtagen kokosmel.

    Rør sammen, og hæld derefter halvdelen af fyldet over i en anden skål.

    Tilsæt kokosmel til fyldet i den ene skål. Stil begge skåle til side, og lad dem køle af.

    Lav muffindejen. Smelt smørret, og stil det til side for at køle af.

    Pisk æg og rørsukker i en skål, til det er luftigt. Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælk til smørret, og pisk det ned i æggesnapsen.

    Rør de tørre ingredienser i, og bland til en jævn dej.

    Fordel dejen i muffinforme, som fyldes ca. to tredjedele. Tilsæt lidt kokosfyld i midten af hver muffinform.

    Bag i ca. 10 minutter i den nederste del af ovnen. Tag muffinsene ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

    Lav frostingen. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad. Lad den køle af.

    Pisk derefter smør og flormelis luftigt i en skål. Pisk den smeltede chokolade i, og tilsæt fyldet uden kokos. Pisk, til frostingen er jævn. Stil den i køleskabet i 10-15 minutter.

    Sprøjt frostingen på muffinsene, og drys med kokosmel.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;