Mørdejsskåle med karamel - Opskrifter

Mørdejsskåle med karamel

ca. 25 stk. afhængig af formenes størrelse
Mørdejsskåle med karamel
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

100 g smør eller margarine
2 spsk Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 spsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
3 dl hvedemel

Fyld
2 dl piskefløde
50 g smør eller margarine
3 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Pynt
1 dl Dansukker Flormelis 

Ælt ingredienserne til dejen sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time. Tryk dejen ud i forme. Prik dem med en gaffel. Bages midt i ovnen ved 200 °C i 6-8 minutter. Lad kagerne svale af, inden de tages ud af formene. Bland alle ingredienserne til karamelcremen i en tykbundet kasserolle, og lad det koge, til massen har nået en temperatur på 120 °C, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om konsistensen er passende. Fyld karamellen i formene. Drys lidt flormelis over kagerne ved servering, eller bland flormelis med lidt vand, og bred glasur ud over karamellen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;