Mørdejsskåle med karamel

ca. 25 stk. afhængig af formenes størrelse

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g smør eller margarine
2 spsk Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 spsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
3 dl hvedemel

Fyld
2 dl piskefløde
50 g smør eller margarine
3 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Pynt
1 dl Dansukker Flormelis 

Instruktioner

Ælt ingredienserne til dejen sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time. Tryk dejen ud i forme. Prik dem med en gaffel. Bages midt i ovnen ved 200 °C i 6-8 minutter. Lad kagerne svale af, inden de tages ud af formene. Bland alle ingredienserne til karamelcremen i en tykbundet kasserolle, og lad det koge, til massen har nået en temperatur på 120 °C, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om konsistensen er passende. Fyld karamellen i formene. Drys lidt flormelis over kagerne ved servering, eller bland flormelis med lidt vand, og bred glasur ud over karamellen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.