Mørdejskager til påske

10 portioner

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

4 1/4 dl hvedemel
50 g malede mandler
2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. vaniljesukker
1 æg
150 g blødt smør eller margarine

Fyld
200 g chokolade af høj kvalitet, hvid eller lys
50 g smør eller margarine

Pynt
5 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. flydende margarine eller olie
2 spsk. vand, saft eller juice

Download skabelon

Instruktioner

Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse på et melet bord. Udstik kager ved hjælp af en skabelon. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Smelt fedtstoffet i en gryde. Bræk chokoladen i stykker, og læg den ned i det smeltede fedtstof. Smelt chokoladen ved svag varme. Lad blandingen afkøle i en time, før chokoladen piskes kraftigt med en håndmikser. Fordel fyldet på halvdelen af kagerne. Læg en kage ovenpå. Bland ingredienserne til glasuren sammen. Pynt kagerne. Brug din fantasi!

Tip
Kagerne kan også anvendes enkeltvis uden fyld. Lav et hul i nogle af dem, og brug dem som pynt på birkegrene.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.