Mørdejskager til påske

10 portioner

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

4 1/4 dl hvedemel
50 g malede mandler
2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. vaniljesukker
1 æg
150 g blødt smør eller margarine

Fyld
200 g chokolade af høj kvalitet, hvid eller lys
50 g smør eller margarine

Pynt
5 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. flydende margarine eller olie
2 spsk. vand, saft eller juice

Download skabelon

Instruktioner

Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse på et melet bord. Udstik kager ved hjælp af en skabelon. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Smelt fedtstoffet i en gryde. Bræk chokoladen i stykker, og læg den ned i det smeltede fedtstof. Smelt chokoladen ved svag varme. Lad blandingen afkøle i en time, før chokoladen piskes kraftigt med en håndmikser. Fordel fyldet på halvdelen af kagerne. Læg en kage ovenpå. Bland ingredienserne til glasuren sammen. Pynt kagerne. Brug din fantasi!

Tip
Kagerne kan også anvendes enkeltvis uden fyld. Lav et hul i nogle af dem, og brug dem som pynt på birkegrene.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.