Mørdejskager til påske

10 portioner

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

4 1/4 dl hvedemel
50 g malede mandler
2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. vaniljesukker
1 æg
150 g blødt smør eller margarine

Fyld
200 g chokolade af høj kvalitet, hvid eller lys
50 g smør eller margarine

Pynt
5 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. flydende margarine eller olie
2 spsk. vand, saft eller juice

Download skabelon

Instruktioner

Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse på et melet bord. Udstik kager ved hjælp af en skabelon. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Smelt fedtstoffet i en gryde. Bræk chokoladen i stykker, og læg den ned i det smeltede fedtstof. Smelt chokoladen ved svag varme. Lad blandingen afkøle i en time, før chokoladen piskes kraftigt med en håndmikser. Fordel fyldet på halvdelen af kagerne. Læg en kage ovenpå. Bland ingredienserne til glasuren sammen. Pynt kagerne. Brug din fantasi!

Tip
Kagerne kan også anvendes enkeltvis uden fyld. Lav et hul i nogle af dem, og brug dem som pynt på birkegrene.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.