Minitærter med stikkelsbærmarmelade

Lav fine minitærter i portionsstørrelse til festen. Kombinationen med stikkelsbærmarmelade gør minitærterne til en sikker succes blandt gæsterne.

ca. 20 små tærter

PT1H

1 1/2 time

Vurdering (31 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Mørdej
300 g smør
2 1/2 dl Dansukker Flormelis
7 dl hvedemel
En knivspids salt
1 æg

Stikkelsbærmarmelade
500 g stikkelsbær
500 g Dansukker Syltesukker
1 kanelstang

Instruktioner

Skær det kolde smør i mindre stykker, og tilsæt flormelis og hvedemel. Bland det i en blender. Tilsæt en knivspids salt og ægget. Blend yderligere et øjeblik, og kom dejen ud på et meldrysset bagebord.

Ælt dejen sammen, men ikke for længe. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Skyl stikkelsbærrene, og kog dem i en gryde i ca. 3 minutter. Blend stikkelsbærrene groft med en stavblender, så der er nogle hele stykker tilbage. Tilsæt syltesukker og kanelstang i. Lad det koge i ca. 10 minutter.

Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.

Forvarm ovnen til 185 °C. Rul dejen ud, ca. 3 mm tyk, på et meldrysset bagebord, og udstik 20 stykker med en rund form med en diameter på ca. 7 cm. Pensl en muffinform med smør, og tryk let i den runde tærtedej langs siderne af formen, så den bliver jævn.

Kom en skefuld stikkelsbærmarmelade i. Udstik 20 låg med en rund form, ca. 6 cm i diameter. Tryk et mønster ud i midten af lågene. Læg låg på tærterne, og tryk kanterne pænt til.

Bag midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Lad tærterne køle af.

Servér med vaniljeis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!