Ingredienser
Mørdej
300 g smør
2 1/2 dl Dansukker Flormelis
7 dl hvedemel
En knivspids salt
1 æg
Stikkelsbærmarmelade
500 g stikkelsbær
500 g Dansukker Syltesukker
1 kanelstang
Instruktioner
Skær det kolde smør i mindre stykker, og tilsæt flormelis og hvedemel. Bland det i en blender. Tilsæt en knivspids salt og ægget. Blend yderligere et øjeblik, og kom dejen ud på et meldrysset bagebord.
Ælt dejen sammen, men ikke for længe. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Skyl stikkelsbærrene, og kog dem i en gryde i ca. 3 minutter. Blend stikkelsbærrene groft med en stavblender, så der er nogle hele stykker tilbage. Tilsæt syltesukker og kanelstang i. Lad det koge i ca. 10 minutter.
Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.
Forvarm ovnen til 185 °C. Rul dejen ud, ca. 3 mm tyk, på et meldrysset bagebord, og udstik 20 stykker med en rund form med en diameter på ca. 7 cm. Pensl en muffinform med smør, og tryk let i den runde tærtedej langs siderne af formen, så den bliver jævn.
Kom en skefuld stikkelsbærmarmelade i. Udstik 20 låg med en rund form, ca. 6 cm i diameter. Tryk et mønster ud i midten af lågene. Læg låg på tærterne, og tryk kanterne pænt til.
Bag midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Lad tærterne køle af.
Servér med vaniljeis.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.