Minitærter med saltkaramel og chokoladeganache

Cirka 20 stykker 2 timer
Minitærter med saltkaramel og chokoladeganache
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Tærtebund

    • 100 g blødt smør
    • 3/4 dl Dansukker Flormelis
    • 1 æggeblomme
    • 2 dl hvedemel
    • 4 spsk. kakao
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 2 tsk. stødt kanel

    Fyld

    • 3 dl piskefløde
    • 120 g smør
    • 2 tsk. vaniljesukker
    • 1 dl Dansukker Glukosesirup
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1/2 tsk. salt
    • 3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

    Chokoladeganache

    • 100 g mørk chokolade
    • 1 dl piskefløde

    Pynt

    • flagesalt

    Pisk smør og flormelis luftigt i en skål, og pisk derefter æggeblommen i.

    Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og kanel i en anden skål, og vend derefter smørblandingen i.

    Arbejd det hele sammen til en dej, og pak den ind i plastfolie. Stil i køleskab i cirka 20 minutter.

    Sæt ovnen på 180 grader.

    Del dejen i 20 stykker, og tryk dem ud i små folieforme. Prik dejen med en gaffel, og bag i ovnen i 10 minutter. Lad herefter køle af.

    Lav karamelfyldet imens. Varm fløde, smør og vaniljesukker op i en kasserolle. Stil den til side, og lad glukosesirup, lys sirup, salt og sukker koge op til 120 °C. Rør rundt af og til.

    Rør forsigtigt flødeblandingen i sirupsblandingen, og lad det koge op til 124 °C. Rør rundt af og til.

    Hæld fyldet i formene, og lad dem køle af ved stuetemperatur.

    Hak chokoladen, og giv fløden et opkog. Hæld fløden over chokoladen, og rør rundt, til blandingen er jævn. Stil i køleskabet til afkøling i mindst 20 minutter.

    Bred ganachen ud over karamelfyldet, og strø flagesalt på. Stil dem i køleskabet.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker