Minicheesecakes med hindbærswirl

cirka 12 muffinforme

PT1H

1,5 time

Vurdering (20 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Bund
8 Digestive-kiks
25 g smeltet smør
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

Hindbærswirl
1 1/2 dl hindbær
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Fyld
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. hvedemel
400 g friskost
1 tsk. citronskal usprøjtet
1 tsk. vaniljesukker
2 store æg
2 spsk. piskefløde

Instruktioner

Opvarm ovnen til 175 °C.

Blend kiksene, og bland det smeltede smør og sukkeret i.

Kom en spiseskefuld af kiksedejen i bunden af formene. Tryk dejen ud, så den bliver jævn.

Bages i ovnen i 5 minutter.

Blend hindbær, flormelis og vaniljesukker.

Pres blandingen gennem en finmasket si for at skille frøene fra hindbærpuréen. Stil til side.

Pisk sukker og mel sammen, tilsæt friskost, citronskal og vaniljesukker, og bland, til massen er jævn.

Bland æggene i (et ad gangen), og tilsæt piskefløden.

Fordel friskostblandingen i formene.

Kom en cirkel hindbærsauce over hver muffin. Brug en tandstik til at røre lidt mere og lave en "swirl".

Bages i 15–20 minutter, til fyldet er stivnet.

Lad dine muffins køle helt af, og køl dem derefter i køleskabet, så de sætter sig.

Pynt med friske hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.