Mini kanelsnegle

ca. 40 stk.
Mini kanelsnegle
(117)

75 g smør eller margarine
2 1/2 dl mælk
25 g gær
1 knsp. salt
3/4 dl Dansukker Sukker eller Lys Sirup
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 7 dl hvedemel

Fyld
50 g smør eller margarine
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. kanel

Pensling
Æg

Pynt
Dansukker Perlesukker

Små kageforme

Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til ca. 37° (håndvarmt).

Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt lidt af væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.

Bland salt, sukker, kardemomme og 2/3 af melet i. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt mere mel, og ælt, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde, i 20-30 minutter.

Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud til en rektangulær plade. Fordel fyldet på dejen. Del pladen i 3 stykker. Rul hvert stykke sammen til en rulle, og skær den i skiver. Læg i små papirforme. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.

Sæt ovnen på 250°. Pensl sneglene med pisket æg. Strø perlesukker på. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Hvis du ikke bryder dig om kanel, kan du fylde sneglene med et af følgende alternativer i stedet:
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 1/2 tsk. vaniljesukker eller
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 2 tsk. kardemomme eller
25 g smør eller margarine, 75 g revet mandelmasse eller
1 dl appelsinmarmelade eller
1 dl rosiner