Ingredienser
Bund
100 g smør eller margarine
3 dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 spsk. vaniljesukker
1 æg
Fyld
50 g smør eller margarine
75 g malede mandler
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
2 æg
1/2 dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
Nøddelåg
100 g smør eller margarine
1 1/4 dl Dansukker Rørsukker
3/4 dl Dansukker Glukosesirup
2 spsk. hvedemel
2 spsk. fløde
4 dl nødder eller mandler efter eget valg
Instruktioner
Ælt ingredienserne til dejen sammen. Beklæd en form på 24 cm i diameter med dejen, og stil den i køleskabet i 1 time. Bland ingredienserne til fyldet i en foodprocessor. Hæld dejen i formen, og sæt den nederst i ovnen i ved 200° (varmluft 175°) i 20 minutter. Bland alt undtagen nødder/mandler til nøddelåget i en gryde, og lad det simre under omrøring, til det tykner. Bland nødder/mandler i. Fordel nøddeblandingen over kagen, sæt den tilbage i ovnen på midterste rille, og bag den i yderligere ca. 15 minutter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.