Marmorkage med blåbærripple

Giv din marmorkage et flot sommer-tvist med forfriskende lækker blåbærripple i stedet for kakao.

ca. 10 stykker

PT55M

1 time

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Til formen
Smør
Rasp eller kokosmel

Kagen
100 g smør
1 dl mælk
2 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
3/4 dl blåbærsaft (ca. 75 g blåbær)
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 spsk. hvedemel

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Smør en rund form på ca. 2 liter, og drys den med rasp.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål, og tilsæt derefter smørblandingen.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i æggeblandingen. Rør, indtil dejen er jævn. Hæld 1/3 af dejen i en ny skål.

Bland blåbær- og citronsaft, og kom saften i skålen med mindst dej. Sigt 1 spsk. hvedemel i, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld halvdelen af sandkagedejen i formen, og hæld derefter halvdelen af blåbærdejen over. Gentag processen igen, og afslut med at trække gaflen gennem hele dejen for at få et marmoreret udseende.

Bag kagen nederst i ovnen i 40-45 minutter. Kontrollér om den er færdigbagt med en kødnål.

Tip! Prøv at drysse formen med kokosmel, som passer godt til denne type bagværk.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.