Marmorkage med blåbærripple

Giv din marmorkage et flot sommer-tvist med forfriskende lækker blåbærripple i stedet for kakao.

ca. 10 stykker

PT55M

1 time

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Til formen
Smør
Rasp eller kokosmel

Kagen
100 g smør
1 dl mælk
2 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
3/4 dl blåbærsaft (ca. 75 g blåbær)
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 spsk. hvedemel

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Smør en rund form på ca. 2 liter, og drys den med rasp.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål, og tilsæt derefter smørblandingen.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i æggeblandingen. Rør, indtil dejen er jævn. Hæld 1/3 af dejen i en ny skål.

Bland blåbær- og citronsaft, og kom saften i skålen med mindst dej. Sigt 1 spsk. hvedemel i, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld halvdelen af sandkagedejen i formen, og hæld derefter halvdelen af blåbærdejen over. Gentag processen igen, og afslut med at trække gaflen gennem hele dejen for at få et marmoreret udseende.

Bag kagen nederst i ovnen i 40-45 minutter. Kontrollér om den er færdigbagt med en kødnål.

Tip! Prøv at drysse formen med kokosmel, som passer godt til denne type bagværk.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.