Marmelade med rabarber, jordbær og stikkelsbær - Opskrifter

Marmelade med rabarber, jordbær og stikkelsbær

cirka 1 liter færdig marmelade
Benyt gerne flere små glas i stedet for et eller to store. Så holder den sig bedre, da marmeladen af gode grunde vil blive spist op hurtigere efter åbning. Det giver i øvrigt også mulighed for at forære et glas eller to væk i gave.
- Opskrift Foodfanatic
Marmelade med rabarber, jordbær og stikkelsbær
Bedømmelse: (3vurderinger)

Ingredienser

  • 400 g rabarber renset vægt
  • 250 g jordbær
  • 125 g grønne stikkelsbær
  • 600 g Dansukker Syltesukker

Rens rabarber, jordbær og stikkelsbær. Trim enderne af rabarberstænglerne, og skær dem i cirka 1 cm stykker. Fjern det grønne på jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Er det store, skæres bærrene i kvarte, mens små kan halveres. Er bærrene meget små, kan du godt lade dem være hele. Nip stikkelsbærrene.

Kom det hele i en gryde sammen med syltesukkeret, og bring den op til kogepunktet. Lad den simre i cirka 10 minutter, skum af undervejs, og mos lidt af frugten med grydeskeen.

Hæld den varme marmelade på rene skoldede glas (evt. skyllet i Atamon), og luk straks låget.

Noter
Hvis du har været omhyggelig med hygiejnen, kan marmeladen holde sig rigtig længe.
Opbevar marmeladen på køl efter åbning.


;