Marmelade med rabarber, jordbær og stikkelsbær
Benyt gerne flere små glas i stedet for et eller to store. Så holder den sig bedre, da marmeladen af gode grunde vil blive spist op hurtigere efter åbning. Det giver i øvrigt også mulighed for at forære et glas eller to væk i gave.
- Opskrift Foodfanatic
Ingredienser
400 g rabarber renset vægt
250 g jordbær
125 g grønne stikkelsbær
600 g Dansukker Syltesukker
Instruktioner
Rens rabarber, jordbær og stikkelsbær. Trim enderne af rabarberstænglerne, og skær dem i cirka 1 cm stykker. Fjern det grønne på jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Er det store, skæres bærrene i kvarte, mens små kan halveres. Er bærrene meget små, kan du godt lade dem være hele. Nip stikkelsbærrene.
Kom det hele i en gryde sammen med syltesukkeret, og bring den op til kogepunktet. Lad den simre i cirka 10 minutter, skum af undervejs, og mos lidt af frugten med grydeskeen.
Hæld den varme marmelade på rene skoldede glas (evt. skyllet i Atamon), og luk straks låget.
Noter
Hvis du har været omhyggelig med hygiejnen, kan marmeladen holde sig rigtig længe.
Opbevar marmeladen på køl efter åbning.
- Opskrift Foodfanatic - www.foodfanatic.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.