Marieboller

15 stk.

Vurdering (80 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Petit choudej
1 1/2 dl vand
50 g smør eller margarine
1 dl hvedemel
1 stort æg

Mørdej
1 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Sukker
1/2 tsk. vaniljesukker
40 g smør eller margarine

Fyld
1 1/2 dl syltetøj
1/2 dl piskefløde

Vaniljecreme
1 æggeblomme
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
Dansukker Flormelis
evt. syltetøj eller gelé

Instruktioner

Bland først ingredienserne til mørdejen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time.

Fortsæt med vaniljecremen. Bland alle ingredienser, bortset fra vaniljesukkeret, i en kasserolle, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil cremen tykner. Lad blandingen køle af, inden vaniljesukkeret tilsættes.

Varm vand og fedtstof til petit choudejen op til kogepunktet i en kasserolle. Tilsæt melet, og kog under grundig omrøring, indtil dejen slipper kasserollens sider. Tag kasserollen af kogepladen, og lad dejen afkøle let, inden ægget tilsættes. Rør grundigt. Læg dejen i små runde boller på en bageplade med bagepapir.

Rul mørdejen ud til en 3 mm tyk plade. Stik små runde kager ud ved hjælp af et decilitermål eller et glas. Læg en kage på hvert dejstykke. Bag nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Pisk fløden til fast skum, og vend den i vaniljecremen. Lav et lille hul helt nede ved kanten af kagerne, og fyld først syltetøjet i. Fyld flødecremen i en sprøjtepose, og fordel cremen i kagerne. Sigt flormelis over, og pynt evt. med en klat syltetøj eller gelé. Serveres med det samme, så kagerne ikke bliver bløde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.