Marieboller - Opskrifter

Marieboller

15 stk.
Marieboller
Bedømmelse: (37vurderinger)

Ingredienser

Petit choudej
1 1/2 dl vand
50 g smør eller margarine
1 dl hvedemel
1 stort æg

Mørdej
1 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Sukker
1/2 tsk. vaniljesukker
40 g smør eller margarine

Fyld
1 1/2 dl syltetøj
1/2 dl piskefløde

Vaniljecreme
1 æggeblomme
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
Dansukker Flormelis
evt. syltetøj eller gelé

Bland først ingredienserne til mørdejen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time.

Fortsæt med vaniljecremen. Bland alle ingredienser, bortset fra vaniljesukkeret, i en kasserolle, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil cremen tykner. Lad blandingen køle af, inden vaniljesukkeret tilsættes.

Varm vand og fedtstof til petit choudejen op til kogepunktet i en kasserolle. Tilsæt melet, og kog under grundig omrøring, indtil dejen slipper kasserollens sider. Tag kasserollen af kogepladen, og lad dejen afkøle let, inden ægget tilsættes. Rør grundigt. Læg dejen i små runde boller på en bageplade med bagepapir.

Rul mørdejen ud til en 3 mm tyk plade. Stik små runde kager ud ved hjælp af et decilitermål eller et glas. Læg en kage på hvert dejstykke. Bag nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Pisk fløden til fast skum, og vend den i vaniljecremen. Lav et lille hul helt nede ved kanten af kagerne, og fyld først syltetøjet i. Fyld flødecremen i en sprøjtepose, og fordel cremen i kagerne. Sigt flormelis over, og pynt evt. med en klat syltetøj eller gelé. Serveres med det samme, så kagerne ikke bliver bløde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;