Marieboller

15 stk.

Vurdering (55 stk)

Ingredienser

Petit choudej
1 1/2 dl vand
50 g smør eller margarine
1 dl hvedemel
1 stort æg

Mørdej
1 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Sukker
1/2 tsk. vaniljesukker
40 g smør eller margarine

Fyld
1 1/2 dl syltetøj
1/2 dl piskefløde

Vaniljecreme
1 æggeblomme
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
Dansukker Flormelis
evt. syltetøj eller gelé

Instruktioner

Bland først ingredienserne til mørdejen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time.

Fortsæt med vaniljecremen. Bland alle ingredienser, bortset fra vaniljesukkeret, i en kasserolle, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil cremen tykner. Lad blandingen køle af, inden vaniljesukkeret tilsættes.

Varm vand og fedtstof til petit choudejen op til kogepunktet i en kasserolle. Tilsæt melet, og kog under grundig omrøring, indtil dejen slipper kasserollens sider. Tag kasserollen af kogepladen, og lad dejen afkøle let, inden ægget tilsættes. Rør grundigt. Læg dejen i små runde boller på en bageplade med bagepapir.

Rul mørdejen ud til en 3 mm tyk plade. Stik små runde kager ud ved hjælp af et decilitermål eller et glas. Læg en kage på hvert dejstykke. Bag nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Pisk fløden til fast skum, og vend den i vaniljecremen. Lav et lille hul helt nede ved kanten af kagerne, og fyld først syltetøjet i. Fyld flødecremen i en sprøjtepose, og fordel cremen i kagerne. Sigt flormelis over, og pynt evt. med en klat syltetøj eller gelé. Serveres med det samme, så kagerne ikke bliver bløde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.