Ingredienser
Petit choudej
1 1/2 dl vand
50 g smør eller margarine
1 dl hvedemel
1 stort æg
Mørdej
1 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Sukker
1/2 tsk. vaniljesukker
40 g smør eller margarine
Fyld
1 1/2 dl syltetøj
1/2 dl piskefløde
Vaniljecreme
1 æggeblomme
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Pynt
Dansukker Flormelis
evt. syltetøj eller gelé
Instruktioner
Bland først ingredienserne til mørdejen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time.
Fortsæt med vaniljecremen. Bland alle ingredienser, bortset fra vaniljesukkeret, i en kasserolle, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil cremen tykner. Lad blandingen køle af, inden vaniljesukkeret tilsættes.
Varm vand og fedtstof til petit choudejen op til kogepunktet i en kasserolle. Tilsæt melet, og kog under grundig omrøring, indtil dejen slipper kasserollens sider. Tag kasserollen af kogepladen, og lad dejen afkøle let, inden ægget tilsættes. Rør grundigt. Læg dejen i små runde boller på en bageplade med bagepapir.
Rul mørdejen ud til en 3 mm tyk plade. Stik små runde kager ud ved hjælp af et decilitermål eller et glas. Læg en kage på hvert dejstykke. Bag nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.
Pisk fløden til fast skum, og vend den i vaniljecremen. Lav et lille hul helt nede ved kanten af kagerne, og fyld først syltetøjet i. Fyld flødecremen i en sprøjtepose, og fordel cremen i kagerne. Sigt flormelis over, og pynt evt. med en klat syltetøj eller gelé. Serveres med det samme, så kagerne ikke bliver bløde.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.