Marengstærte

16 portioner
Forestil dig marengs i en fast udgave som en tærte! Vores marengstærte har en smag af cheesecake med rom og rosiner og er et friskt bud på en lækker dessert. Pynt med flødeskum, banan og knuste chokoladecookies.
Marengstærte
Bedømmelse: (37vurderinger)

Ingredienser

    Marengs

    • 3 æggehvider
    • 2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1/2 tsk. citronsaft

    Cheesecake med rom og rosiner

    • 1/2-1 dl mørk rom
    • 1 dl rosiner
    • 3 æggeblommer
    • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 2 spsk. Dansukker Glukosesirup
    • 150 g flødeost
    • 3 dl piskefløde

    Chokoladesauce

    • 1 spsk. smør
    • 1 1/2 spsk. kakao
    • 2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 1 spsk. Dansukker Rørsukker
    • 1 dl piskefløde

    Pynt

    • 3 dl piskefløde
    • 1 banan
    • Knuste chokoladecookies

    Læg rosinerne i rom i en skål, og lad dem stå til cheesecaken.

    Lav marengsene. Forvarm ovnen til 125°C.

    Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret i en skål. Pisk ved høj hastighed, til massen begynder at blive hvid. Tilsæt resten af sukkeret og citron.

    Pisk til en fast marengs. Bred marengsen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den midt i ovnen i ca. 1 time. Sluk for ovnen, og lad pladen blive i ovnen.

    Lav cheesecaken. Pisk æggeblommer, sukker og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Vend blandingen ned i flødeosten.

    Pisk fløden, og vend den i ostemassen. Tilsæt eventuelt rom- og rosinblandingen, og rør rundt.

    Kog ingredienserne til chokoladesaucen i en gryde, til den tykner.

    Knus ca. 130 g marengs og den sammen mængde chokoladecookies i en skål. Kom 1/3 af blandingen i en springform på ca. 26 cm i diameter. Hæld 1/3 af cheesecakemassen over, og hæld lidt chokoladesauce på. Gentag, og dæk med husholdningsfilm. Stil i fryseren i 5 timer.

    Pisk fløden, og skær bananen ud på langs i fire skiver. Tag cheesecaken ud lige inden servering, og sæt den på et kagefad.

    Fordel flødeskum på toppen, og pynt med bananskiverne. Hæld chokoladesauce over, og drys til sidst resten af blandingen af marengs og chokoladecookies rundt i kanten af tærten og på toppen.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker