Marengstærte

Forestil dig marengs i en fast udgave som en tærte! Vores marengstærte har en smag af cheesecake med rom og rosiner og er et friskt bud på en lækker dessert. Pynt med flødeskum, banan og knuste chokoladecookies.

16 portioner

Vurdering (77 stk)

Ingredienser

Marengs
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 tsk. citronsaft

Cheesecake med rom og rosiner
1/2-1 dl mørk rom
1 dl rosiner
3 æggeblommer
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
150 g flødeost
3 dl piskefløde

Chokoladesauce
1 spsk. smør
1 1/2 spsk. kakao
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Rørsukker
1 dl piskefløde

Pynt
3 dl piskefløde
1 banan
Knuste chokoladecookies

Instruktioner

Læg rosinerne i rom i en skål, og lad dem stå til cheesecaken.

Lav marengsene. Forvarm ovnen til 125°C.

Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret i en skål. Pisk ved høj hastighed, til massen begynder at blive hvid. Tilsæt resten af sukkeret og citron.

Pisk til en fast marengs. Bred marengsen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den midt i ovnen i ca. 1 time. Sluk for ovnen, og lad pladen blive i ovnen.

Lav cheesecaken. Pisk æggeblommer, sukker og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Vend blandingen ned i flødeosten.

Pisk fløden, og vend den i ostemassen. Tilsæt eventuelt rom- og rosinblandingen, og rør rundt.

Kog ingredienserne til chokoladesaucen i en gryde, til den tykner.

Knus ca. 130 g marengs og den sammen mængde chokoladecookies i en skål. Kom 1/3 af blandingen i en springform på ca. 26 cm i diameter. Hæld 1/3 af cheesecakemassen over, og hæld lidt chokoladesauce på. Gentag, og dæk med husholdningsfilm. Stil i fryseren i 5 timer.

Pisk fløden, og skær bananen ud på langs i fire skiver. Tag cheesecaken ud lige inden servering, og sæt den på et kagefad.

Fordel flødeskum på toppen, og pynt med bananskiverne. Hæld chokoladesauce over, og drys til sidst resten af blandingen af marengs og chokoladecookies rundt i kanten af tærten og på toppen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.