Marengstærte

Forestil dig marengs i en fast udgave som en tærte! Vores marengstærte har en smag af cheesecake med rom og rosiner og er et friskt bud på en lækker dessert. Pynt med flødeskum, banan og knuste chokoladecookies.

16 portioner

Vurdering (70 stk)

Ingredienser

Marengs
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 tsk. citronsaft

Cheesecake med rom og rosiner
1/2-1 dl mørk rom
1 dl rosiner
3 æggeblommer
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
150 g flødeost
3 dl piskefløde

Chokoladesauce
1 spsk. smør
1 1/2 spsk. kakao
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Rørsukker
1 dl piskefløde

Pynt
3 dl piskefløde
1 banan
Knuste chokoladecookies

Instruktioner

Læg rosinerne i rom i en skål, og lad dem stå til cheesecaken.

Lav marengsene. Forvarm ovnen til 125°C.

Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret i en skål. Pisk ved høj hastighed, til massen begynder at blive hvid. Tilsæt resten af sukkeret og citron.

Pisk til en fast marengs. Bred marengsen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den midt i ovnen i ca. 1 time. Sluk for ovnen, og lad pladen blive i ovnen.

Lav cheesecaken. Pisk æggeblommer, sukker og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Vend blandingen ned i flødeosten.

Pisk fløden, og vend den i ostemassen. Tilsæt eventuelt rom- og rosinblandingen, og rør rundt.

Kog ingredienserne til chokoladesaucen i en gryde, til den tykner.

Knus ca. 130 g marengs og den sammen mængde chokoladecookies i en skål. Kom 1/3 af blandingen i en springform på ca. 26 cm i diameter. Hæld 1/3 af cheesecakemassen over, og hæld lidt chokoladesauce på. Gentag, og dæk med husholdningsfilm. Stil i fryseren i 5 timer.

Pisk fløden, og skær bananen ud på langs i fire skiver. Tag cheesecaken ud lige inden servering, og sæt den på et kagefad.

Fordel flødeskum på toppen, og pynt med bananskiverne. Hæld chokoladesauce over, og drys til sidst resten af blandingen af marengs og chokoladecookies rundt i kanten af tærten og på toppen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.