Ingredienser
Marengs
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 tsk. citronsaft
Cheesecake med rom og rosiner
1/2-1 dl mørk rom
1 dl rosiner
3 æggeblommer
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
150 g flødeost
3 dl piskefløde
Chokoladesauce
1 spsk. smør
1 1/2 spsk. kakao
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Rørsukker
1 dl piskefløde
Pynt
3 dl piskefløde
1 banan
Knuste chokoladecookies
Instruktioner
Læg rosinerne i rom i en skål, og lad dem stå til cheesecaken.
Lav marengsene. Forvarm ovnen til 125°C.
Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret i en skål. Pisk ved høj hastighed, til massen begynder at blive hvid. Tilsæt resten af sukkeret og citron.
Pisk til en fast marengs. Bred marengsen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den midt i ovnen i ca. 1 time. Sluk for ovnen, og lad pladen blive i ovnen.
Lav cheesecaken. Pisk æggeblommer, sukker og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Vend blandingen ned i flødeosten.
Pisk fløden, og vend den i ostemassen. Tilsæt eventuelt rom- og rosinblandingen, og rør rundt.
Kog ingredienserne til chokoladesaucen i en gryde, til den tykner.
Knus ca. 130 g marengs og den sammen mængde chokoladecookies i en skål. Kom 1/3 af blandingen i en springform på ca. 26 cm i diameter. Hæld 1/3 af cheesecakemassen over, og hæld lidt chokoladesauce på. Gentag, og dæk med husholdningsfilm. Stil i fryseren i 5 timer.
Pisk fløden, og skær bananen ud på langs i fire skiver. Tag cheesecaken ud lige inden servering, og sæt den på et kagefad.
Fordel flødeskum på toppen, og pynt med bananskiverne. Hæld chokoladesauce over, og drys til sidst resten af blandingen af marengs og chokoladecookies rundt i kanten af tærten og på toppen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?