Marengsfudge dyppet i chokolade

Et luftigt og sødt slik med salte pistacienødder som giver en god kontrast. Dyp i chokolade for ekstra luksus!

ca.40 stk.

PT55M

ca. 1 time + 2-3 timer i køleskabet

Vurdering (4 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

2 dl saltede pistacienødder
1 dl mandler
5 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/4 dl vand
1 knsp. salt
2 æggehvider

Andet
2 spsk. olie til bagepapir
200 g mørk chokolade

Instruktioner

Begynd med at hakke nødderne og sæt dem til side.

Bland sukker, sirup, vand og salt i en gryde. Kog uden at røre til 150°C.

Mens sukkerlagen koger, pisk æggehviderne til et fast skum. Når sukkerlagen når 150°C, hæld den i en jævn strøm ned i æggehvideskummet under konstant piskning. Fortsæt med at piske, indtil massen er hvid og tyk og er kølet af.

Pensl to stykker bagepapir med olie og drys nødderne på. Fordel massen på de to stykker bagepapir og rul massen til en rulle ved hjælp af bagepapiret. Gør det samme med det andet bagepapir. Sæt i køleskabet i 2-3 timer.

Smelt chokoladen i et vandbad. Skær rullerne i stykker og dyp halvdelen af dem i chokoladen.

Opbevar marengsfudgen i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.