Marengs med saltkaramel

10 stk
Sprød og let chewy marengs med saltkaramel er vanedannende lækkert!
Marengs med saltkaramel
(57)

    Saltkaramel

    • 75 g Dansukker Bagesukker
    • 1 dl piskefløde
    • Salt

    Marengs

    • 3 æggehvider
    • 150 g Dansukker Bagesukker
    • 1 tsk citronsaft

    Saltkaramel
    Smelt bagesukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt med et piskeris til en karamel. Hæld karamellen i en skål og smag til med salt. Køl af.

    Marengs
    Pisk æggehvider stive og tilsæt bagesukker lidt ad gangen under stadig piskning. Tilsæt til sidst citron. Fordel marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir i 10 lige store runde klatter.
    Kom en god skefuld saltkaramel oven på hver marengs og brug en kødnål til at lave swirl mønster.
    Bag marengsene i ovnen ved 100 grader i 90 minutter.

    Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker