Marcipangrise med rødbedefarve

Det er hyggeligt selv at lave marcipangrise. Farv dine marcipangrise med rødbede, så de får en flot lyserød farve. Denne marcipangris er både flot at se på og velsmagende.

Ca. 10 grise

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Marcipan
1/2 spsk. rødbedesaft
4 dl mandelmel
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 æggehvide
2 spsk. (eller lidt mindre) koldt vand
1 spsk. rapsolie
5 dl Dansukker Økologisk Flormelis

Instruktioner

Skræl rødbeden, og riv den på et rivejern. Pres saften ud ved hjælp af en si.

Blend mandelmel og sukker godt i en foodprocessor.

Tilsæt æggehvide, vand, rødbedesaft og olie, mens maskinen kører. Sørg for at skrabe kanterne ned, så det hele bliver blandet godt.

Tilsæt flormelis lidt ad gangen og fortsæt, til dejen samler sig.

Form grisene præcis, som du ønsker. Lad fantasien råde!

MEN … hvis du gerne vil lave en større julegris med tre smågrise (som på billedet), gør du sådan her: Del marcipanen i to dele, og del derefter den ene del i yderligere 4 dele. Den store del bliver kroppen, og de fire mindre bliver grisens hoved og de tre smågrise. Nip en lille bid af hver 'krop', og tril halekrøllerne. Form derefter kroppene, og sæt halekrøllerne på. Læg den store krop på det ønskede serveringsfad, og form den, så den buer lidt. Brug bagsiden af en kniv til at markere folder og lår. Læg smågrisene 'under maven'. Form nu hovedet på den store gris. Nip en lille bid af, og tril to dråber. Form derefter hovedet. Tænk formen som en pære, der er faldet ned. Sæt den største del fast på kroppen. Tryk dråberne flade, og form dem til to ører, som sættes i folden imellem krop og hoved. Sæt to runde dekorationskugler fast som øjne, og dup to prikker på med smeltet mørk chokolade som pupiller.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?