Marcipangrise med rødbedefarve

Det er hyggeligt selv at lave marcipangrise. Farv dine marcipangrise med rødbede, så de får en flot lyserød farve. Denne marcipangris er både flot at se på og velsmagende.

Ca. 10 grise

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Marcipan
1/2 spsk. rødbedesaft
4 dl mandelmel
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 æggehvide
2 spsk. (eller lidt mindre) koldt vand
1 spsk. rapsolie
5 dl Dansukker Økologisk Flormelis

Instruktioner

Skræl rødbeden, og riv den på et rivejern. Pres saften ud ved hjælp af en si.

Blend mandelmel og sukker godt i en foodprocessor.

Tilsæt æggehvide, vand, rødbedesaft og olie, mens maskinen kører. Sørg for at skrabe kanterne ned, så det hele bliver blandet godt.

Tilsæt flormelis lidt ad gangen og fortsæt, til dejen samler sig.

Form grisene præcis, som du ønsker. Lad fantasien råde!

MEN … hvis du gerne vil lave en større julegris med tre smågrise (som på billedet), gør du sådan her: Del marcipanen i to dele, og del derefter den ene del i yderligere 4 dele. Den store del bliver kroppen, og de fire mindre bliver grisens hoved og de tre smågrise. Nip en lille bid af hver 'krop', og tril halekrøllerne. Form derefter kroppene, og sæt halekrøllerne på. Læg den store krop på det ønskede serveringsfad, og form den, så den buer lidt. Brug bagsiden af en kniv til at markere folder og lår. Læg smågrisene 'under maven'. Form nu hovedet på den store gris. Nip en lille bid af, og tril to dråber. Form derefter hovedet. Tænk formen som en pære, der er faldet ned. Sæt den største del fast på kroppen. Tryk dråberne flade, og form dem til to ører, som sættes i folden imellem krop og hoved. Sæt to runde dekorationskugler fast som øjne, og dup to prikker på med smeltet mørk chokolade som pupiller.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?