Marcipangrise med rødbedefarve

Det er hyggeligt selv at lave marcipangrise. Farv dine marcipangrise med rødbede, så de får en flot lyserød farve. Denne marcipangris er både flot at se på og velsmagende.

Ca. 10 grise

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Marcipan
1/2 spsk. rødbedesaft
4 dl mandelmel
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 æggehvide
2 spsk. (eller lidt mindre) koldt vand
1 spsk. rapsolie
5 dl Dansukker Økologisk Flormelis

Instruktioner

Skræl rødbeden, og riv den på et rivejern. Pres saften ud ved hjælp af en si.

Blend mandelmel og sukker godt i en foodprocessor.

Tilsæt æggehvide, vand, rødbedesaft og olie, mens maskinen kører. Sørg for at skrabe kanterne ned, så det hele bliver blandet godt.

Tilsæt flormelis lidt ad gangen og fortsæt, til dejen samler sig.

Form grisene præcis, som du ønsker. Lad fantasien råde!

MEN … hvis du gerne vil lave en større julegris med tre smågrise (som på billedet), gør du sådan her: Del marcipanen i to dele, og del derefter den ene del i yderligere 4 dele. Den store del bliver kroppen, og de fire mindre bliver grisens hoved og de tre smågrise. Nip en lille bid af hver 'krop', og tril halekrøllerne. Form derefter kroppene, og sæt halekrøllerne på. Læg den store krop på det ønskede serveringsfad, og form den, så den buer lidt. Brug bagsiden af en kniv til at markere folder og lår. Læg smågrisene 'under maven'. Form nu hovedet på den store gris. Nip en lille bid af, og tril to dråber. Form derefter hovedet. Tænk formen som en pære, der er faldet ned. Sæt den største del fast på kroppen. Tryk dråberne flade, og form dem til to ører, som sættes i folden imellem krop og hoved. Sæt to runde dekorationskugler fast som øjne, og dup to prikker på med smeltet mørk chokolade som pupiller.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.