Marcipangrise med rødbedefarve

Det er hyggeligt selv at lave marcipangrise. Farv dine marcipangrise med rødbede, så de får en flot lyserød farve. Denne marcipangris er både flot at se på og velsmagende.

Ca. 10 grise

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Marcipan
1/2 spsk. rødbedesaft
4 dl mandelmel
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 æggehvide
2 spsk. (eller lidt mindre) koldt vand
1 spsk. rapsolie
5 dl Dansukker Økologisk Flormelis

Instruktioner

Skræl rødbeden, og riv den på et rivejern. Pres saften ud ved hjælp af en si.

Blend mandelmel og sukker godt i en foodprocessor.

Tilsæt æggehvide, vand, rødbedesaft og olie, mens maskinen kører. Sørg for at skrabe kanterne ned, så det hele bliver blandet godt.

Tilsæt flormelis lidt ad gangen og fortsæt, til dejen samler sig.

Form grisene præcis, som du ønsker. Lad fantasien råde!

MEN … hvis du gerne vil lave en større julegris med tre smågrise (som på billedet), gør du sådan her: Del marcipanen i to dele, og del derefter den ene del i yderligere 4 dele. Den store del bliver kroppen, og de fire mindre bliver grisens hoved og de tre smågrise. Nip en lille bid af hver 'krop', og tril halekrøllerne. Form derefter kroppene, og sæt halekrøllerne på. Læg den store krop på det ønskede serveringsfad, og form den, så den buer lidt. Brug bagsiden af en kniv til at markere folder og lår. Læg smågrisene 'under maven'. Form nu hovedet på den store gris. Nip en lille bid af, og tril to dråber. Form derefter hovedet. Tænk formen som en pære, der er faldet ned. Sæt den største del fast på kroppen. Tryk dråberne flade, og form dem til to ører, som sættes i folden imellem krop og hoved. Sæt to runde dekorationskugler fast som øjne, og dup to prikker på med smeltet mørk chokolade som pupiller.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.