Marcipangrise med rødbedefarve

Marcipangrise med rødbedefarve

Ca. 10 grise ca. 1 time
Det er hyggeligt selv at lave marcipangrise. Farv dine marcipangrise med rødbede, så de får en flot lyserød farve. Denne marcipangris er både flot at se på og velsmagende.
Marcipangrise med rødbedefarve
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Marcipan

    • 1/2 spsk. rødbedesaft
    • 4 dl mandelmel
    • 2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 1 æggehvide
    • 2 spsk. (eller lidt mindre) koldt vand
    • 1 spsk. rapsolie
    • 5 dl Dansukker Økologisk Flormelis

    Skræl rødbeden, og riv den på et rivejern. Pres saften ud ved hjælp af en si.

    Blend mandelmel og sukker godt i en foodprocessor.

    Tilsæt æggehvide, vand, rødbedesaft og olie, mens maskinen kører. Sørg for at skrabe kanterne ned, så det hele bliver blandet godt.

    Tilsæt flormelis lidt ad gangen og fortsæt, til dejen samler sig.

    Form grisene præcis, som du ønsker. Lad fantasien råde!

    MEN … hvis du gerne vil lave en større julegris med tre smågrise (som på billedet), gør du sådan her: Del marcipanen i to dele, og del derefter den ene del i yderligere 4 dele. Den store del bliver kroppen, og de fire mindre bliver grisens hoved og de tre smågrise. Nip en lille bid af hver 'krop', og tril halekrøllerne. Form derefter kroppene, og sæt halekrøllerne på. Læg den store krop på det ønskede serveringsfad, og form den, så den buer lidt. Brug bagsiden af en kniv til at markere folder og lår. Læg smågrisene 'under maven'. Form nu hovedet på den store gris. Nip en lille bid af, og tril to dråber. Form derefter hovedet. Tænk formen som en pære, der er faldet ned. Sæt den største del fast på kroppen. Tryk dråberne flade, og form dem til to ører, som sættes i folden imellem krop og hoved. Sæt to runde dekorationskugler fast som øjne, og dup to prikker på med smeltet mørk chokolade som pupiller.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;