Mandelskaller

Mandelskaller

45-50 stk. 1 time og 40 min.
Mandelskaller er en lækker favorit, som du kan fylde efter eget valg. Her har vi fyldt mandelskallerne med havtorncreme og pyntet dem med havtorn. Det perfekte bidrag til julehyggen!
Mandelskaller
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Mandelskaller

    • 2 dl mandler
    • 200 g blødt smør
    • 1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 æg
    • 4 dl hvedemel

    Havtorncreme

    • 160 g havtorn
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 4 dl piskefløde
    • 4 dl mascarpone

    Pynt

    • 200 g havtorn, optøede

    Skold, smut og blend mandlerne til mandelmel.

    Rør smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt mandelmel, æg og mel.

    Ælt dejen på køkkenbordet, indtil den er smidig. Dæk med husholdningsfilm, og lad den stå koldt i 1 time.

    Tilbered havtorncremen imens. Varm havtorn og sukker op i en gryde. Hæld blandingen igennem en finmasket si.

    Pisk fløden til skum i en skål, vend mascarpone i, og rør sammen til en jævn masse. Vend til sidst havtornsaften i. Stil havtorncremen i køleskabet.

    Forvarm ovnen til 200°C. Tril dejen til en smal stang, og skær den ud i lige store stykker. Smør linseformene, og beklæd dem med dejen. Stil formene på en bageplade, og bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.

    Vend forsigtigt mandelskallerne ud, mens de er varme. Lad dem køle af på en bagerist.

    Fyld mandelskallerne med havtorncreme, og pynt med havtorn lige inden servering.

    Prøv også det traditionelle fyld med flødeskum og syltetøj.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;