Mandelskaller

Mandelskaller er en lækker favorit, som du kan fylde efter eget valg. Her har vi fyldt mandelskallerne med havtorncreme og pyntet dem med havtorn. Det perfekte bidrag til julehyggen!

45-50 stk.

1 time og 40 min.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Mandelskaller
2 dl mandler
200 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 æg
4 dl hvedemel

Havtorncreme
160 g havtorn
2 dl Dansukker Sukker
4 dl piskefløde
4 dl mascarpone

Pynt
200 g havtorn, optøede

Instruktioner

Skold, smut og blend mandlerne til mandelmel.

Rør smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt mandelmel, æg og mel.

Ælt dejen på køkkenbordet, indtil den er smidig. Dæk med husholdningsfilm, og lad den stå koldt i 1 time.

Tilbered havtorncremen imens. Varm havtorn og sukker op i en gryde. Hæld blandingen igennem en finmasket si.

Pisk fløden til skum i en skål, vend mascarpone i, og rør sammen til en jævn masse. Vend til sidst havtornsaften i. Stil havtorncremen i køleskabet.

Forvarm ovnen til 200°C. Tril dejen til en smal stang, og skær den ud i lige store stykker. Smør linseformene, og beklæd dem med dejen. Stil formene på en bageplade, og bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Vend forsigtigt mandelskallerne ud, mens de er varme. Lad dem køle af på en bagerist.

Fyld mandelskallerne med havtorncreme, og pynt med havtorn lige inden servering.

Prøv også det traditionelle fyld med flødeskum og syltetøj.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.