Mandelskaller

Mandelskaller er en lækker favorit, som du kan fylde efter eget valg. Her har vi fyldt mandelskallerne med havtorncreme og pyntet dem med havtorn. Det perfekte bidrag til julehyggen!

45-50 stk.

PT1H

1 time og 40 min.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Mandelskaller
2 dl mandler
200 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 æg
4 dl hvedemel

Havtorncreme
160 g havtorn
2 dl Dansukker Sukker
4 dl piskefløde
4 dl mascarpone

Pynt
200 g havtorn, optøede

Instruktioner

Skold, smut og blend mandlerne til mandelmel.

Rør smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt mandelmel, æg og mel.

Ælt dejen på køkkenbordet, indtil den er smidig. Dæk med husholdningsfilm, og lad den stå koldt i 1 time.

Tilbered havtorncremen imens. Varm havtorn og sukker op i en gryde. Hæld blandingen igennem en finmasket si.

Pisk fløden til skum i en skål, vend mascarpone i, og rør sammen til en jævn masse. Vend til sidst havtornsaften i. Stil havtorncremen i køleskabet.

Forvarm ovnen til 200°C. Tril dejen til en smal stang, og skær den ud i lige store stykker. Smør linseformene, og beklæd dem med dejen. Stil formene på en bageplade, og bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Vend forsigtigt mandelskallerne ud, mens de er varme. Lad dem køle af på en bagerist.

Fyld mandelskallerne med havtorncreme, og pynt med havtorn lige inden servering.

Prøv også det traditionelle fyld med flødeskum og syltetøj.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.