Mandelkager med julesmag

Forkæl dig selv med disse lækre mandelkager fyldt med mørk chokolade og brunkagekrydderi. Perfekt til jul eller som en sød snack til kaffen!

ca. 25 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

300 g revet marcipan
1 æggehvide
2 knsp. kanel

Fyld
150 g mørk chokolade
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 tsk. brunkagekrydderi
50 g smør

Pynt
Ca. 100 g mørk chokolade
1 spsk. olie

Instruktioner

Bland den revne marcipan med kanel i en skål. Tilsæt æggehvide, indtil det bliver en fast masse. Sæt dejen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 150° i ca. 15 minutter. Fjern kagerne fra pladen, og lad dem køle af på en rist.

Bræk chokoladen i stykker, og læg dem i en skål. Smelt chokoladestykkerne over et vandbad. Tilsæt sukker og brunkagekrydderier. Tilsæt smørret. Lad det køle af. Pisk kraftigt med en elpisker. Bred fyldet ud over bundene. Sæt kagerne i fryseren i 15 minutter.

Knæk chokoladen i stykker, læg stykkerne i en skål sammen med olien, og smelt blandingen over et vandbad. Dyp toppen af kagerne i chokoladen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?