Mandelkage med hvid chokolade cremeux og bagte rabarber

Weekenden smager af denne lækre mandelkage med silkeblød hvid chokolade cremeux med et frisk tvist af rabarbersaft og så de flotteste nænsomt bagte rabarber, som visuelt leder tankerne hen på kæmpe store ædelsten.
- Opskrift Anne au Chocolat

8 personer

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Mandelbund
90 g smør
90 g mandler
100 g Økologisk sukker fra Dansukker
30 g hvedemel
2 æggehvider

Bagte rabarber
200 g rabarber
80 g Økologisk sukker fra Dansukker
1 dl vand

Cremeux
1/2 blad husblas
150 g hvid chokolade
2 æggeblommer
75 g piskefløde
75 g rabarberlage (reduceret lage fra de bagte rabarber)

Pynt
Spiselige blomster

Instruktioner

Mandelbund
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Blend mandlerne groft. Kom mandlerne i en skål og rør æggehvider, sukker og mel i. Vend til sidst det smeltede smør i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. ca. 25 minutter, og lad kagen køle helt af.

Bagte rabarber
Skru ovnen op til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i mindre stykker, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til 75 gram. Jeg vejede gryden med rabarberlagen i først og så vejede jeg gryden (med en varmebrik på for at skåne vægten) undervejs i reduktionen. Lad de 75 g reduceret rabarberlage blive i gryden. Køl rabarberstykkerne helt af og opbevar dem i en boks på køl natten over.

Cremeux
Udblød husblas i koldt vand. Hak den hvide chokolade helt fint og kom den i en skål. Pisk æggeblommer,  let sammen i en skål. Varm fløde og rabarberlage op til lige under kogepunktet i en tykbundet gryde. Hæld straks rabarberfløden over æggene i én omgang og pisk grundigt med piskeris imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, og rør grundigt hele tiden. Hæld straks cremen gennem en sigte i en skål. Vrid husblas fri for vand og rør den ud i cremen. Hæld cremen over chokoladen. Rør i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil cremeuxen er fint ensartet og blank. Stavblend derefter cremeuxen. Stil cremeuxen i køleskabet natten over.

Anretning
Placer mandelbunden på et fad, fordel cremen ovenpå (den kan også sagt sprøjtes fint ud med tyl) og pynt med de bagte rabarber og gerne lidt spiselige blomster. Server straks eller stil på køl til servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.