Mandelkage med hvid chokolade cremeux og bagte rabarber

Weekenden smager af denne lækre mandelkage med silkeblød hvid chokolade cremeux med et frisk tvist af rabarbersaft og så de flotteste nænsomt bagte rabarber, som visuelt leder tankerne hen på kæmpe store ædelsten.
- Opskrift Anne au Chocolat

8 personer

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Mandelbund
90 g smør
90 g mandler
100 g Økologisk sukker fra Dansukker
30 g hvedemel
2 æggehvider

Bagte rabarber
200 g rabarber
80 g Økologisk sukker fra Dansukker
1 dl vand

Cremeux
1/2 blad husblas
150 g hvid chokolade
2 æggeblommer
75 g piskefløde
75 g rabarberlage (reduceret lage fra de bagte rabarber)

Pynt
Spiselige blomster

Instruktioner

Mandelbund
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Blend mandlerne groft. Kom mandlerne i en skål og rør æggehvider, sukker og mel i. Vend til sidst det smeltede smør i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. ca. 25 minutter, og lad kagen køle helt af.

Bagte rabarber
Skru ovnen op til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i mindre stykker, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til 75 gram. Jeg vejede gryden med rabarberlagen i først og så vejede jeg gryden (med en varmebrik på for at skåne vægten) undervejs i reduktionen. Lad de 75 g reduceret rabarberlage blive i gryden. Køl rabarberstykkerne helt af og opbevar dem i en boks på køl natten over.

Cremeux
Udblød husblas i koldt vand. Hak den hvide chokolade helt fint og kom den i en skål. Pisk æggeblommer,  let sammen i en skål. Varm fløde og rabarberlage op til lige under kogepunktet i en tykbundet gryde. Hæld straks rabarberfløden over æggene i én omgang og pisk grundigt med piskeris imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, og rør grundigt hele tiden. Hæld straks cremen gennem en sigte i en skål. Vrid husblas fri for vand og rør den ud i cremen. Hæld cremen over chokoladen. Rør i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil cremeuxen er fint ensartet og blank. Stavblend derefter cremeuxen. Stil cremeuxen i køleskabet natten over.

Anretning
Placer mandelbunden på et fad, fordel cremen ovenpå (den kan også sagt sprøjtes fint ud med tyl) og pynt med de bagte rabarber og gerne lidt spiselige blomster. Server straks eller stil på køl til servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.