Madeleinekager - Opskrifter

Madeleinekager

ca. 50 kager ca. 50 minutter
Madeleinekager
Bedømmelse: (9vurderinger)

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl hvedemel
  • 3 æg
  • Evt. revet skal fra en ½ økologisk citron + 2 tsk. Birkes

Dekoration

  • 1 dl Dansukker Økologisk Sukker + 1 spsk. Kanel
  • Eller
  • 50g mørk chokolade og hakkede nødder

Sæt ovnen på 200 grader.

Pisk smør og sukker luftigt, tilsæt et æg ad gangen. Sigt melet i æggeblandingen og pisk hurtigt sammen til en jævn dej, til sæt evt. citronskal og birkes.

Pensl formene med lidt smør, fyld formen. Formene skal kun fyldes 3/4, brug en sprøjtepose eller teske. Bag kagerne midt i ovnen ca. 10 min.

Lad kagerne køle nogle minutter og vend dem ud af formen.

Dyp dem i kanelsukker eller lad dem køle helt og dyp dem i smeltechokolade og drys med pistacienødder

Dekoration: Bland sukker og kanel eller smelt chokoladen over et vandbad, hak pistacienødderne.

Se film: Sådan laver du Madeleinekager

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;