Madboller - Opskrifter

Madboller

40 stk.
Madboller
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl minimælk
  • 1/2 dl havreklid
  • 3 spsk. Dansukker Lys Sirup
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 3/4 dl flydende margarine
  • ca. 13 dl hvedemel

Fyld

  • 1 dl revet parmesan
  • 2 dl revet stærk, gul skæreost
  • 2 dl hakkede, friske krydderurter

Pensling

  • Æg

Pynt

  • flagesalt
  • sesamfrø

Gæren smuldres i en skål. Mælken opvarmes til 37° og hældes over gæren. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt havreklid, sirup, salt, sesamfrø og margarine. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to dele, som rulles ud til rektangler, ca. 1 cm tykke. Drys ost og urter over dejstykkerne, og rul dem sammen fra langsiden. Skær hvert lange stykke i 20 mindre stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Pensl bollerne med pisket æggehvide, og drys med flagesalt og sesamfrø. Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;