Madboller

40 stk.

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

50 g gær
5 dl minimælk
1/2 dl havreklid
3 spsk. Dansukker Lys Sirup
2 tsk. salt
1/2 dl sesamfrø
3/4 dl flydende margarine
ca. 13 dl hvedemel

Fyld
1 dl revet parmesan
2 dl revet stærk, gul skæreost
2 dl hakkede, friske krydderurter

Pensling
Æg

Pynt
flagesalt
sesamfrø

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Mælken opvarmes til 37° og hældes over gæren. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt havreklid, sirup, salt, sesamfrø og margarine. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to dele, som rulles ud til rektangler, ca. 1 cm tykke. Drys ost og urter over dejstykkerne, og rul dem sammen fra langsiden. Skær hvert lange stykke i 20 mindre stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Pensl bollerne med pisket æggehvide, og drys med flagesalt og sesamfrø. Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.