Lyserød prinsesselagkage

Vurdering (33 stk)

Ingredienser

Tærtebund
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker

Vaniljecreme
2 dl mælk
2 æggeblommer (pasteuriserede)
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk kartoffelmel
1 spsk vaniljesukker
4 1/2 dl piskefløde

Jordbærsyltetøj
Hvis du vil lave dit eget syltetøj, kan du se opskriften her.

Pynt
500 g marcipan
3 dl Dansukker Flormelis
Frugtfarve
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Marcipankrone
50 g grøn marcipan

Download skabelon

Instruktioner

Stil ovnen på 175 °C. En rund form (ca. 22 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.

Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland hvedemel og kartoffelmel med bagepulver og vaniljesukker. Vend blandingen ned i æggemassen. Hæld dejen op i formen.

Stil formen på en rist nederst i ovnen, og bag tærtebunden i ca. 40 minutter. Lad tærtebunden hvile i formen i fem minutter. Vend den ud på en rist, og lad den køle af.

Pisk mælk, æggeblommer, lys sirup og kartoffelmel til vaniljecremen sammen i en rustfri kasserolle. Lad blandingen småkoge, indtil cremen er blevet tyk. Tilsæt vaniljesukker. Lad cremen køle af.

Pisk fløden, og bland den i den kolde vaniljecreme. Del tærtebunden i tre bunde. Fordel syltetøjet på to af bundene. Fordel halvdelen af vaniljecremen på de to bunde. Læg bundene sammen. Fordel til sidst resten af vaniljecremen oven på og rundt om tærten. Læg det meste af vaniljecremen midt på bunden, så tærten bliver "bulet".

Bland marcipanen med flormelis, frugtfarve og lys sirup.

Rul marcipanen ud mellem plastfolie til en tynd, rund plade, der kan dække hele tærten. Læg denne plade over tærten. Drys prinsessetærten med flormelis. Pynt med kronerne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.