Ingredienser
Tærtebund
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
Vaniljecreme
2 dl mælk
2 æggeblommer (pasteuriserede)
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk kartoffelmel
1 spsk vaniljesukker
4 1/2 dl piskefløde
Jordbærsyltetøj
Hvis du vil lave dit eget syltetøj, kan du se opskriften her.
Pynt
500 g marcipan
3 dl Dansukker Flormelis
Frugtfarve
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Marcipankrone
50 g grøn marcipan
Instruktioner
Stil ovnen på 175 °C. En rund form (ca. 22 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.
Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland hvedemel og kartoffelmel med bagepulver og vaniljesukker. Vend blandingen ned i æggemassen. Hæld dejen op i formen.
Stil formen på en rist nederst i ovnen, og bag tærtebunden i ca. 40 minutter. Lad tærtebunden hvile i formen i fem minutter. Vend den ud på en rist, og lad den køle af.
Pisk mælk, æggeblommer, lys sirup og kartoffelmel til vaniljecremen sammen i en rustfri kasserolle. Lad blandingen småkoge, indtil cremen er blevet tyk. Tilsæt vaniljesukker. Lad cremen køle af.
Pisk fløden, og bland den i den kolde vaniljecreme. Del tærtebunden i tre bunde. Fordel syltetøjet på to af bundene. Fordel halvdelen af vaniljecremen på de to bunde. Læg bundene sammen. Fordel til sidst resten af vaniljecremen oven på og rundt om tærten. Læg det meste af vaniljecremen midt på bunden, så tærten bliver "bulet".
Bland marcipanen med flormelis, frugtfarve og lys sirup.
Rul marcipanen ud mellem plastfolie til en tynd, rund plade, der kan dække hele tærten. Læg denne plade over tærten. Drys prinsessetærten med flormelis. Pynt med kronerne.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?