Ingredienser
Æblebunde
3-4 danske æbler, revne
4 æg, stuetemperatur
4 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 dl vegetabilsk olie
1 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
4 1/3 dl hvedemel
3 dl kokosmel
Lynhurtig smørcreme
4 dl Dansukker Økologisk Flormelis
2 tsk. vaniljesukker
150 g saltet smør, stuetemperatur
Ingefærfrosting
200 g smør, stuetemperatur
3 1/3 dl Dansukker Økologisk Flormelis
400 g flødeost
Et lille stykke frisk ingefær, skrællet
1 lime, kun saften. Fjern skallen først, og gem den til limesukkeret.
Limesukker
Fintrevet skal fra 1 økologisk lime
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
Instruktioner
Smør 4 runde bageforme (21-22 cm i diameter), og læg bagepapir i bunden. Det kan også lade sig gøre at bage bundene ad flere omgange, hvis du kun har én form.
Forvarm ovnen til 180°C.
Riv æblerne fint og stil til side. Pisk æg, sukker og vegetabilsk olie til dobbelt størrelse i en skål i ca. 10 minutter.
Bland kanel, salt, bagepulver, natron, vaniljesukker og hvedemel i en skål. Sigt blandingen over i æggeskummet, og vend det forsigtigt sammen til en jævn blanding. Vend til sidst de revne æbler og kokosmel i.
Fordel dejen jævnt i alle formene, og bag i 30 minutter. Tjek, om bundene er gennembagte, tag dem ud, og lad dem køle helt af.
Bundene kan sagtens laves dagen i forvejen. Pak gerne bundene ind i husholdningsfilm, når de er afkølet, så de ikke bliver tørre. Udjævn bundene med en brødkniv hvis nødvendigt, inden kagen samles.
Smørcreme: Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en dejskraber, til du har en jævn blanding. Fyld cremen i en sprøjtepose.
Ingefærfrosting: Pisk smør med en elpisker i en skål, og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Når alt flormelis er pisket i, tager du et håndpiskeris og pisker flødeosten i.
Afslut med at rive frisk ingefær i og smag til med limejuicen. Vil du gerne have det lidt sødere? Tilsæt lidt ekstra flormelis! Foretrækker du det lidt mere syrligt? Tilsæt ekstra limejuice. Fyld frostingen i en sprøjtepose med glat tylle.
Limesukker: Bland limeskal og sukker sammen i en skål, og brug det som drys.
Samling af kagen: Læg en bund midt på det fad, kagen skal serveres på. Sprøjt en kant af smørcremen langs med hele bundens kant, og fyld derefter hullet med flødeostecreme, så smørcremen og flødeostecremen har samme højde.
Læg den næste bund på, og gentag to gange.
Læg den sidste bund på, og stil kagen på køl i ca. 20 minutter, så smørcremen kan sætte sig.
Fordel et supertyndt lag smørcreme over hele kagen for at indkapsle alle krummer, dette lag kaldes crumbcoating, og man skal kunne se bundene igennem smørcremen, hvor den er tyndest. Det rustikke udseende på kagen kaldes 'naked cake'. Afslut med at sprøjte toppe langs med kanten, og drys med limesukker. Opbevares i køleskabet eller spises med det samme.
Opskrift udviklet af: Tea Malmegård
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?