Ingredienser
Æblebunde
3-4 danske æbler, revne
4 æg, stuetemperatur
4 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 dl vegetabilsk olie
1 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
4 1/3 dl hvedemel
3 dl kokosmel
Lynhurtig smørcreme
4 dl Dansukker Økologisk Flormelis
2 tsk. vaniljesukker
150 g saltet smør, stuetemperatur
Ingefærfrosting
200 g smør, stuetemperatur
3 1/3 dl Dansukker Økologisk Flormelis
400 g flødeost
Et lille stykke frisk ingefær, skrællet
1 lime, kun saften. Fjern skallen først, og gem den til limesukkeret.
Limesukker
Fintrevet skal fra 1 økologisk lime
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
Instruktioner
Smør 4 runde bageforme (21-22 cm i diameter), og læg bagepapir i bunden. Det kan også lade sig gøre at bage bundene ad flere omgange, hvis du kun har én form.
Forvarm ovnen til 180°C.
Riv æblerne fint og stil til side. Pisk æg, sukker og vegetabilsk olie til dobbelt størrelse i en skål i ca. 10 minutter.
Bland kanel, salt, bagepulver, natron, vaniljesukker og hvedemel i en skål. Sigt blandingen over i æggeskummet, og vend det forsigtigt sammen til en jævn blanding. Vend til sidst de revne æbler og kokosmel i.
Fordel dejen jævnt i alle formene, og bag i 30 minutter. Tjek, om bundene er gennembagte, tag dem ud, og lad dem køle helt af.
Bundene kan sagtens laves dagen i forvejen. Pak gerne bundene ind i husholdningsfilm, når de er afkølet, så de ikke bliver tørre. Udjævn bundene med en brødkniv hvis nødvendigt, inden kagen samles.
Smørcreme: Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en dejskraber, til du har en jævn blanding. Fyld cremen i en sprøjtepose.
Ingefærfrosting: Pisk smør med en elpisker i en skål, og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Når alt flormelis er pisket i, tager du et håndpiskeris og pisker flødeosten i.
Afslut med at rive frisk ingefær i og smag til med limejuicen. Vil du gerne have det lidt sødere? Tilsæt lidt ekstra flormelis! Foretrækker du det lidt mere syrligt? Tilsæt ekstra limejuice. Fyld frostingen i en sprøjtepose med glat tylle.
Limesukker: Bland limeskal og sukker sammen i en skål, og brug det som drys.
Samling af kagen: Læg en bund midt på det fad, kagen skal serveres på. Sprøjt en kant af smørcremen langs med hele bundens kant, og fyld derefter hullet med flødeostecreme, så smørcremen og flødeostecremen har samme højde.
Læg den næste bund på, og gentag to gange.
Læg den sidste bund på, og stil kagen på køl i ca. 20 minutter, så smørcremen kan sætte sig.
Fordel et supertyndt lag smørcreme over hele kagen for at indkapsle alle krummer, dette lag kaldes crumbcoating, og man skal kunne se bundene igennem smørcremen, hvor den er tyndest. Det rustikke udseende på kagen kaldes 'naked cake'. Afslut med at sprøjte toppe langs med kanten, og drys med limesukker. Opbevares i køleskabet eller spises med det samme.
Opskrift udviklet af: Tea Malmegård
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
![Syltetøj](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fCampaign%2fGraphic_Sylt-selv_1920x1280px.jpg&width=640&format=webp)
Sylt selv
Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.
![Syltetøjskageis](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
![Cheesecake med rabarber og jordbær](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarber-och-jordgubbscheesecake.jpg&width=640&format=webp)
Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!
![Rabarberbobler](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarberbubbel_.jpg&width=640&format=webp)
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
![Hyldepannacotta med limemarinerede bær](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fpannacotta_elderflower.jpg&width=640&format=webp)
Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.
![Saft](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbasic-recipe-for-lemonade.jpg&width=640&format=webp)
Sommer er lig med safttid
Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.