Luksus boller

ca. 25 stk.
Engang imellem skal der bare lidt ekstra til. Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller. Til hverdag, fest eller bare en hyggestund med familie og venner.
Luksus boller
Bedømmelse: (3vurderinger)

Ingredienser

50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Fyld til Nøddeboller
3/4 dl nøddekerner
1 æggehvide
2 spsk. Dansukker Sukker

Fyld til Pistacieboller
Odense Dessertmasse med pistaciesmag

Fyld til Boller deluxe
200 g Odense Ren Rå
2 spsk. cognac
hasselnøddeflager

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.

Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Form 25 boller, og lav en fordybning i midten af bollerne. Fyld dem med lækkerier, ca. 10 g/1 tsk. pr. bolle, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250 °C.

Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.

(Er du til den nemme løsning, kan du anvende Amo Chokoladeboller eller Teboller som grunddej for de søde og lækre boller.)

Nøddeboller
Fyldt med 3/4 dl nøddekerner rørt sammen med 1 æggehvide og 2 spsk. sukker.

Pistacieboller
Fyldt med Odense Dessertmasse med pistaciesmag.

Boller deluxe
Fyldt med 200 g Odense Ren Rå rørt sammen med 2 spsk. cognac. Hasselnøddeflager drysses over bollen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker