Ingredienser
50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld til Nøddeboller
3/4 dl nøddekerner
1 æggehvide
2 spsk. Dansukker Sukker
Fyld til Pistacieboller
Odense Dessertmasse med pistaciesmag
Fyld til Boller deluxe
200 g Odense Ren Rå
2 spsk. cognac
hasselnøddeflager
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.
Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.
Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Form 25 boller, og lav en fordybning i midten af bollerne. Fyld dem med lækkerier, ca. 10 g/1 tsk. pr. bolle, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250 °C.
Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.
(Er du til den nemme løsning, kan du anvende Amo Chokoladeboller eller Teboller som grunddej for de søde og lækre boller.)
Nøddeboller
Fyldt med 3/4 dl nøddekerner rørt sammen med 1 æggehvide og 2 spsk. sukker.
Pistacieboller
Fyldt med Odense Dessertmasse med pistaciesmag.
Boller deluxe
Fyldt med 200 g Odense Ren Rå rørt sammen med 2 spsk. cognac. Hasselnøddeflager drysses over bollen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.