Limetærte med jordbær

ca. 12 stykker 1 time + 3 timer i køleskabet
Pynt din syrlige limetærte med friske jordbær. Lime og jordbær – en lækker smag af sommer på dit dessertbord.
Limetærte med jordbær
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Tærtedej

    • 150 g smør
    • 1 1/4 dl Dansukker Flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 31/2 dl hvedemel
    • 1 æggeblomme

    Limefyldning

    • 4 æggeblommer
    • 300 g cremefraiche
    • 1 1/4 dl Dansukker Flormelis
    • 1 1/2 spsk. Maizena
    • Skallen af 1/2 lime, gerne usprøjtet
    • 3/4 dl friskpresset limesaft

    Pynt

    • Friske jordbær
    • Skallen af 1 lime, gerne usprøjtet

    Forvarm ovnen til 175 °C.

    Skær smørret ud i tern, og bland alle ingredienserne til mørdejen. Ælt dejen sammen på et meldrysset køkenbord. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Smør en aflang tærteform med aftagelig bund, ca. 13 x 36 cm, og tryk dejen ud heri.

    Bag tærtebunden midt i oven i ca. 10 minutter. Lav fyldet imens. Pisk alle ingredienser sammen til en jævn blanding.

    Hæld fyldet i tærtebunden, og bag midt i ovnen i yderligere 15-20 minutter. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af.

    Lad tærten hvile i køleskab i ca. 3 timer. Pynt med friske jordbær og revet limeskal.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker