Limetærte med chokolade og hindbærcurd

Sæt tænderne i en limetærte med smag af chokolade og hindbærcurd! Limetærten kan varieres efter smag og behag. Denne her limetærte har en saftig chokoladebund og frisk hindbærcurd.

ca. 12 stykker

1 time + 3 timer i køleskabet

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Chokoladebund
150 g smør
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
4 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
31/2 dl hvedemel
1 æggeblomme

Limefyldning
4 æggeblommer
300 g cremefraiche
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 spsk. Maizena
Skallen af 1/2 lime, gerne usprøjtet
3/4 dl friskpresset limesaft

Hindbærcurd
250 g hindbær
1 æg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g blødt smør

Pynt
Friske hindbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.

Skær smørret ud i tern, og bland alle ingredienserne til mørdejen. Ælt dejen sammen på et meldrysset køkenbord. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Smør en aflang tærteform med aftagelig bund, ca. 13 x 36 cm, og tryk dejen ud heri.

Bag tærtebunden midt i oven i ca. 10 minutter. Lav fyldet imens. Pisk alle ingredienser sammen til en jævn blanding.

Hæld fyldet i tærtebunden, og bag midt i ovnen i yderligere 15-20 minutter. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af. Lad tærten hvile i køleskab i ca. 3 timer.

Lav hindbærcurden. Skyl hindbærrene og pres gennem en finmasket si. Pisk æggene luftige, og rør hindbærsaften i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2-3 minutter.

Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld hindbærcurden i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling.

Fordel curden på tærten, og pynt med friske hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.