Limetærte med chokolade og hindbærcurd

Sæt tænderne i en limetærte med smag af chokolade og hindbærcurd! Limetærten kan varieres efter smag og behag. Denne her limetærte har en saftig chokoladebund og frisk hindbærcurd.

ca. 12 stykker

PT55M

1 time + 3 timer i køleskabet

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Chokoladebund
150 g smør
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
4 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
31/2 dl hvedemel
1 æggeblomme

Limefyldning
4 æggeblommer
300 g cremefraiche
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 spsk. Maizena
Skallen af 1/2 lime, gerne usprøjtet
3/4 dl friskpresset limesaft

Hindbærcurd
250 g hindbær
1 æg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g blødt smør

Pynt
Friske hindbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.

Skær smørret ud i tern, og bland alle ingredienserne til mørdejen. Ælt dejen sammen på et meldrysset køkenbord. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Smør en aflang tærteform med aftagelig bund, ca. 13 x 36 cm, og tryk dejen ud heri.

Bag tærtebunden midt i oven i ca. 10 minutter. Lav fyldet imens. Pisk alle ingredienser sammen til en jævn blanding.

Hæld fyldet i tærtebunden, og bag midt i ovnen i yderligere 15-20 minutter. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af. Lad tærten hvile i køleskab i ca. 3 timer.

Lav hindbærcurden. Skyl hindbærrene og pres gennem en finmasket si. Pisk æggene luftige, og rør hindbærsaften i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2-3 minutter.

Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld hindbærcurden i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling.

Fordel curden på tærten, og pynt med friske hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.