Lavakage - med brun farin og mørk chokolade

Lavakage eller chokoladefondant kagen med et smagfuldt indre, bage den med Brun Farin for at gøre den ekstra smagfuld. Den skønneste dessert, server med en kugle is og frisk frugt og bær - en klassiker der aldrig slår fejl.

6 personer

Vurdering (12 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

110 g smør
110 g mørk chokolade (56%)
110 g Dansukker Økologisk Brun Farin
160 g æg (ca. 3 stk)
¼ tsk flagesalt (0,5 g)
40 g mel
20 g smør, til formene

evt. vaniljeis og saltkaramelsauce, til servering

Udstyr: 6 kageringe (Ø 6 cm.)

Instruktioner

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt chokoladen og lad den smelte helt i det lune smør.

Rør brun farin, æg og salt sammen og rør det i chokoladeblandingen. Sigt melet i blandingen og rør forsigtigt dejen homogen.

Smør formene indvendigt med smør og stil dem på en lille bageplade eller skærebræt beklædt med bagepapir. Vej dejen af i 6 lige store portioner og fordel den i formene. Stil pladen med forme og dej i fryseren i 30 minutter.

Tænd ovnen på 210 C (alm. varme) og bag de kolde deje i ca. 9-12 minutter. Kagerne er færdigbagte, når de er hævede lidt op og tydeligt har sat sig langs kanten. Lad kagerne køle på en rist i 10 minutter, befri dem fra formene og server dem lune med fx vaniljeis og saltkaramel.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.