Lavakage - med brun farin og mørk chokolade

Lavakage eller chokoladefondant kagen med et smagfuldt indre, bage den med Brun Farin for at gøre den ekstra smagfuld. Den skønneste dessert, server med en kugle is og frisk frugt og bær - en klassiker der aldrig slår fejl.

6 personer

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

110 g smør
110 g mørk chokolade (56%)
110 g Dansukker Økologisk Brun Farin
160 g æg (ca. 3 stk)
¼ tsk flagesalt (0,5 g)
40 g mel
20 g smør, til formene

evt. vaniljeis og saltkaramelsauce, til servering

Udstyr: 6 kageringe (Ø 6 cm.)

Instruktioner

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt chokoladen og lad den smelte helt i det lune smør.

Rør brun farin, æg og salt sammen og rør det i chokoladeblandingen. Sigt melet i blandingen og rør forsigtigt dejen homogen.

Smør formene indvendigt med smør og stil dem på en lille bageplade eller skærebræt beklædt med bagepapir. Vej dejen af i 6 lige store portioner og fordel den i formene. Stil pladen med forme og dej i fryseren i 30 minutter.

Tænd ovnen på 210 C (alm. varme) og bag de kolde deje i ca. 9-12 minutter. Kagerne er færdigbagte, når de er hævede lidt op og tydeligt har sat sig langs kanten. Lad kagerne køle på en rist i 10 minutter, befri dem fra formene og server dem lune med fx vaniljeis og saltkaramel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.