Lavakage - med brun farin og mørk chokolade

Lavakage eller chokoladefondant kagen med et smagfuldt indre, bage den med Brun Farin for at gøre den ekstra smagfuld. Den skønneste dessert, server med en kugle is og frisk frugt og bær - en klassiker der aldrig slår fejl.

6 personer

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

110 g smør
110 g mørk chokolade (56%)
110 g Dansukker Økologisk Brun Farin
160 g æg (ca. 3 stk)
¼ tsk flagesalt (0,5 g)
40 g mel
20 g smør, til formene

evt. vaniljeis og saltkaramelsauce, til servering

Udstyr: 6 kageringe (Ø 6 cm.)

Instruktioner

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt chokoladen og lad den smelte helt i det lune smør.

Rør brun farin, æg og salt sammen og rør det i chokoladeblandingen. Sigt melet i blandingen og rør forsigtigt dejen homogen.

Smør formene indvendigt med smør og stil dem på en lille bageplade eller skærebræt beklædt med bagepapir. Vej dejen af i 6 lige store portioner og fordel den i formene. Stil pladen med forme og dej i fryseren i 30 minutter.

Tænd ovnen på 210 C (alm. varme) og bag de kolde deje i ca. 9-12 minutter. Kagerne er færdigbagte, når de er hævede lidt op og tydeligt har sat sig langs kanten. Lad kagerne køle på en rist i 10 minutter, befri dem fra formene og server dem lune med fx vaniljeis og saltkaramel.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.