Lavakage - med brun farin og mørk chokolade

Lavakage eller chokoladefondant kagen med et smagfuldt indre, bage den med Brun Farin for at gøre den ekstra smagfuld. Den skønneste dessert, server med en kugle is og frisk frugt og bær - en klassiker der aldrig slår fejl.

6 personer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

110 g smør
110 g mørk chokolade (56%)
110 g Dansukker Økologisk Brun Farin
160 g æg (ca. 3 stk)
¼ tsk flagesalt (0,5 g)
40 g mel
20 g smør, til formene

evt. vaniljeis og saltkaramelsauce, til servering

Udstyr: 6 kageringe (Ø 6 cm.)

Instruktioner

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt chokoladen og lad den smelte helt i det lune smør.

Rør brun farin, æg og salt sammen og rør det i chokoladeblandingen. Sigt melet i blandingen og rør forsigtigt dejen homogen.

Smør formene indvendigt med smør og stil dem på en lille bageplade eller skærebræt beklædt med bagepapir. Vej dejen af i 6 lige store portioner og fordel den i formene. Stil pladen med forme og dej i fryseren i 30 minutter.

Tænd ovnen på 210 C (alm. varme) og bag de kolde deje i ca. 9-12 minutter. Kagerne er færdigbagte, når de er hævede lidt op og tydeligt har sat sig langs kanten. Lad kagerne køle på en rist i 10 minutter, befri dem fra formene og server dem lune med fx vaniljeis og saltkaramel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.