Lagkage til festlige lejligheder

Denne festkage smager af sommer, som en tærte skal. Kombiner rabarbersyltetøj med hindbærmousse og luftigt marengssmørcreme, så imponerer du gæsterne.

10 stk

ca. 2 timer + køle- og frysetid

Vurdering (0 st)

Ingredienser

Rabarbersyltetøj med hyld
500 g rabarber
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 stilke mynte, bladene fra
250 g Dansukker Syltesukker

Mousse
1/2 dl vand
3 dl Dansukker Sukker
135 g æggehvider (4-5 stk)
5 blade husblas
500 g hindbær (250 g puré)
1 1/2 dl piskefløde
1 dl creme fraiche 38%

Bund
4 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. bagepulver
1 dl kartoffelmel
1 dl hvedemel

Marengssmørcreme
220 g æggehvider (8 stk)
2 1/3 dl Dansukker Bagesukker
340 g smør, stuetempereret
1 stk. vaniljesukker

Instruktioner

Lav syltetøjet og moussen dagen før. Kog syltetøjeten. Skyl rabarberstænglerne, skær dem i skiver, og bland dem sammen med de øvrige ingredienser i en gryde.

Lad det koge i ca. 7-8 minutter. Skum godt af. Blend rabarbersyltetøjet, hvis du foretrækker det. Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

Lav moussen. Kog vand og sukker i en gryde sammen til en sukkerlage, indtil den når en temperatur på 121°C. Pisk æggehviderne ved lav hastighed i en skål. Pisk kraftigere, når sukkerlagen har nået 115°C. Skru ned, og tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle under piskning. Pisk, indtil blandingen er kølet af.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Blend hindbærrene, og si kernerne fra. Varm lidt af hindbærpuréen i en gryde. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks i den varme puré, så den smelter. Tilsæt resten af puréen.

Lad puréen køle af, og pisk fløde og creme fraiche sammen i en skål. Vend derefter først de piskede og afkølede æggehvider i puréen, og dernæst den sammenpiskede fløde og cremefraiche i. Fordel 4/5 af moussen i to silikoneforme med en diameter på 18 cm, og hæld den sidste 1/5 af moussen i forskellige små silikoneforme. De kan bruges som dekoration. Stil dem i køleskab natten over, og kom dem derefter i fryseren.

Forvarm ovnen til 175°C, og lav bundene. Pisk æg og bagesukker i en skål i ca. 10 minutter, til det er luftigt. Sigt de tørre ingredienser, og vend dem i. Rør forsigtigt dejen jævn.

Fordel dejen i 2 smurte springforme/ lagkageringe med en diameter på 18 cm. Brug en dejskraber til at fordele dejen ud til formens kant. Bag bundene nederst i ovnen i ca. 18-20 min. Tag bundene ud af ovnen, lad dem køle lidt af, og vend dem ud på et stykke bagepapir med bunden i vejret. Lad dem køle helt af.

Lav smørcremen. Varm æggehviderne og sukkeret op under piskning, til de når 65-70°C, i en rustfri skål over et vandbad, eller indtil sukkerkrystallerne er blevet opløst. Hæld massen over i en røremaskine, og pisk, til den er kølet af. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og pisk i nogle minutter, indtil du har en blank smørcreme. Tilsæt vaniljesukker, og rør rundt. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tyl.

Samling af lagkagen. Skær bundene igennem på langs. Læg en af bundene på et lagkagefad, smør syltetøj på, og læg en af mousserne ovenpå. Læg den næste bund på, sprøjt et lag smørcreme på, og smør det forsigtigt ud. Læg de næste bund og den anden mousse på. Læg til slut den sidste bund på.

Smør et lag smørcreme på lagkagen, og stil den i køleskabet i 20 min. Sprøjt derefter små toppe af smørcreme hele vejen rundt langs kagen, og træk toppene lidt opad med en lille paletkniv. Pynt med friske bær og den resterende mousse.

Server den med det samme eller opbevar på køl indtil servering.

Tip! Dansk Bagesukker er et meget finkornet sukker, produceret af danske roer. På grund af de meget fine korn opløses det hurtigt, tilfører mere luft og dermed mere volumen ved piskning. Særdeles velegnet til al bagning.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.