Læskende jordbærshrub - Opskrifter

Læskende jordbærshrub

1 glas 30 minutter
Læskende jordbærshrub
Bedømmelse: (13vurderinger)

Ingredienser

    Basisopskrift på shrub

    • 3 dl jordbær
    • 3 dl balsamicovineddike eller rødvinseddike
    • 3 dl Dansukker Rørsukker

    Jordbærshrub

    • 3 spsk. shrub
    • 2 dl danskvand
    • 2-3 friske jordbær
    • 1 lime
    • 0,4 dl (4 cl) gin (kan udelades)

    Shrub
    Skyl og hak jordbærrene. Kom dem i et rengjort glas med tætsluttende låg.
    Hæld vineddiken i en kasserolle, men lad den ikke koge. Hæld den over jordbærrene, og luk glasset omhyggeligt. Stil glasset i køleskab, og lad det trække i mindst to døgn.
    Hæld vineddiken gennem en finmasket si et par gange, til væsken er helt klar. Giv vineddiken et opkog sammen med sukkeret. Rør, til sukkeret er helt opløst, og hæld det på et rengjort glas. Lukkes tæt. Opbevares i køleskab.

    Jordbærshrub
    Hæld shrubben i et glas, og kom danskvand i.
    Skyl jordbærrene, og kom dem i. Kom gin og limeskiver i.


    Tip!

    Lav shrubben mindst et par dage inden servering. Jo længere tid den står og trækker, jo mere intensiv bliver smagen.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;