Lækre kanelsnegle - Opskrifter

Lækre kanelsnegle

ca. 40 stk.
Lækre kanelsnegle
Bedømmelse: (20vurderinger)

Ingredienser

75 g gær (1 1/2 pakke)
5 dl mælk
1,8-2 l hvedemel
200 g blødt smør
2 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Lys Sirup
2 æg
1 tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme

Fyld
150 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. kanel
2 tsk. Dansukker Vaniljesukker
2 1/2 spsk. rasp
1 spsk. Vand

TIPS!
Varier smagen ved at erstatte rørsukkeret i fyldet med brun farin. Passer fint sammen med kanel.

Pensling og pynt
1-2 sammenpiskede æg
Dansukker Perlesukker

1. Smuldr gæren i køkkenmaskinens skål. Hæld mælken i (behøver ikke være opvarmet), og rør, indtil gæren er opløst.

2. Tilsæt det meste af melet, smør i klumper, sukker, æg, salt og karde-momme. Ælt dejen længe i maskinen (5-10 minutter), til den bliver rigtig smidig og blank. Tilsæt evt. yderligere mel. Stil dejen et varmt sted under plastfolie, og lad den hæve til dobbelt størrelse i mindst 30 minutter.

3. Lav samtidig fyldet: Pisk alle ingredienser sammen. Raspen hjælper med at holde fyldet på plads i sneglene.

4. Hæld dejen ud på et bord, ælt den let, og del den i to stykker. Rul hvert stykke ud til et stort rektangel. Smør fyldet på. Rul sammen fra den lange side til en lang rulle. Pensl kanten med lidt vand, så holder den bedre. Skær ud i tykkelser på 2-3 cm. Læg sneglene med god afstand på plader beklædt med bagepapir eller i papirforme.

5. Lad dem hæve under et klæde til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250 grader.

6. Pensl sneglene forsigtigt med sammenpisket æg. Strø perlesukker på, og bag sneglene midt i ovnen i 5-8 minutter.

Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet


;