Lækre kanelsnegle

Hjemmebagte kanelsnegle smager godt og dufter fantastisk. Prøv at skifte sukkeret i fyldet ud med Brun Farin, det giver en skøn smag.

ca. 40 stk.

Vurdering (21 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

75 g gær (1 1/2 pakke)
5 dl mælk
1,8-2 l hvedemel
200 g blødt smør
2 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Lys Sirup
2 æg
1 tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme

Fyld
150 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. kanel
2 tsk. Dansukker Vaniljesukker
2 1/2 spsk. rasp
1 spsk. Vand

TIPS!
Varier smagen ved at erstatte rørsukkeret i fyldet med brun farin. Passer fint sammen med kanel.

Pensling og pynt
1-2 sammenpiskede æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

1. Smuldr gæren i køkkenmaskinens skål. Hæld mælken i (behøver ikke være opvarmet), og rør, indtil gæren er opløst.

2. Tilsæt det meste af melet, smør i klumper, sukker, æg, salt og karde-momme. Ælt dejen længe i maskinen (5-10 minutter), til den bliver rigtig smidig og blank. Tilsæt evt. yderligere mel. Stil dejen et varmt sted under plastfolie, og lad den hæve til dobbelt størrelse i mindst 30 minutter.

3. Lav samtidig fyldet: Pisk alle ingredienser sammen. Raspen hjælper med at holde fyldet på plads i sneglene.

4. Hæld dejen ud på et bord, ælt den let, og del den i to stykker. Rul hvert stykke ud til et stort rektangel. Smør fyldet på. Rul sammen fra den lange side til en lang rulle. Pensl kanten med lidt vand, så holder den bedre. Skær ud i tykkelser på 2-3 cm. Læg sneglene med god afstand på plader beklædt med bagepapir eller i papirforme.

5. Lad dem hæve under et klæde til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250 grader.

6. Pensl sneglene forsigtigt med sammenpisket æg. Strø perlesukker på, og bag sneglene midt i ovnen i 5-8 minutter.

Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?