Lækre kanelsnegle

Hjemmebagte kanelsnegle smager godt og dufter fantastisk. Prøv at skifte sukkeret i fyldet ud med Brun Farin, det giver en skøn smag.

ca. 40 stk.

Vurdering (21 stk)

Ingredienser

75 g gær (1 1/2 pakke)
5 dl mælk
1,8-2 l hvedemel
200 g blødt smør
2 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Lys Sirup
2 æg
1 tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme

Fyld
150 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. kanel
2 tsk. Dansukker Vaniljesukker
2 1/2 spsk. rasp
1 spsk. Vand

TIPS!
Varier smagen ved at erstatte rørsukkeret i fyldet med brun farin. Passer fint sammen med kanel.

Pensling og pynt
1-2 sammenpiskede æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

1. Smuldr gæren i køkkenmaskinens skål. Hæld mælken i (behøver ikke være opvarmet), og rør, indtil gæren er opløst.

2. Tilsæt det meste af melet, smør i klumper, sukker, æg, salt og karde-momme. Ælt dejen længe i maskinen (5-10 minutter), til den bliver rigtig smidig og blank. Tilsæt evt. yderligere mel. Stil dejen et varmt sted under plastfolie, og lad den hæve til dobbelt størrelse i mindst 30 minutter.

3. Lav samtidig fyldet: Pisk alle ingredienser sammen. Raspen hjælper med at holde fyldet på plads i sneglene.

4. Hæld dejen ud på et bord, ælt den let, og del den i to stykker. Rul hvert stykke ud til et stort rektangel. Smør fyldet på. Rul sammen fra den lange side til en lang rulle. Pensl kanten med lidt vand, så holder den bedre. Skær ud i tykkelser på 2-3 cm. Læg sneglene med god afstand på plader beklædt med bagepapir eller i papirforme.

5. Lad dem hæve under et klæde til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250 grader.

6. Pensl sneglene forsigtigt med sammenpisket æg. Strø perlesukker på, og bag sneglene midt i ovnen i 5-8 minutter.

Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.