Ingredienser
25 g gær (1/2 pakke)
2 1/2 dl mælk
1 æg
1 dl Dansukker Rørsukker
100 g smør med stuetemperatur
1/2 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
8 1/2 dl hvedemel
Pensling
1 æg (pisket med lidt vand)
Fyld
100 g malede mandler
1/2 dl Dansukker Rørsukker
Ca. 1 dl fløde
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
Krumme fra bollerne
Ca. 3 dl piskefløde
Pynt
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Når man bager sine egne fastelavnsboller, skal bollerne være luftige og smage af stødt kardemomme. Revet appelsinskal i fyldet pifter bollerne op.
1. Smuldr gæren i en skål. Hæld mælken i, og rør rundt, indtil gæren er opløst.
2. Tilsæt æg, sukker, smør i klumper, salt, kardemomme og mel. Ælt dejen godt, til den bliver smidig, mindst 5 minutter i maskine eller 10 minutter i hånden.
3. Lad dejen hæve under plastik til dobbelt størrelse, mindst 30-40 minutter.
4. Hæld dejen ud på et bord, ælt den let, og del den i 16 stykker. Form dem til runde, glatte boller. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Stil ovnen på 250 grader.
5. Pensl forsigtigt med pisket æg, og bag midt i ovnen i 3-4 minutter. Lad bollerne køle af.
6. Skær et låg af med en skarp kniv. Skrab lidt af krummen ud, og bland med mandel, sukker, fløde og revet appelsinskal.
7. Pisk piskefløden.
8. Sprøjt fyldet og den piskede fløde i fastelavnsbollerne. Læg låget på, og drys sigtet flormelis over.
Tip!
Erstat fyldet med revet marcipan. Det kan også blandes med krumme fra bollen og revet appelsinskal.
Opskrift Hembakningsrådet
Foto: Agneta Thorsén
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.