Lækre fastelavnsboller

16 stk.

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

25 g gær (1/2 pakke)
2 1/2 dl mælk
1 æg
1 dl Dansukker Rørsukker
100 g smør med stuetemperatur
1/2 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
8 1/2 dl hvedemel

Pensling
1 æg (pisket med lidt vand)

Fyld
100 g malede mandler
1/2 dl Dansukker Rørsukker
Ca. 1 dl fløde
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
Krumme fra bollerne
Ca. 3 dl piskefløde

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Når man bager sine egne fastelavnsboller, skal bollerne være luftige og smage af stødt kardemomme. Revet appelsinskal i fyldet pifter bollerne op.

1. Smuldr gæren i en skål. Hæld mælken i, og rør rundt, indtil gæren er opløst.
2. Tilsæt æg, sukker, smør i klumper, salt, kardemomme og mel. Ælt dejen godt, til den bliver smidig, mindst 5 minutter i maskine eller 10 minutter i hånden.
3. Lad dejen hæve under plastik til dobbelt størrelse, mindst 30-40 minutter.
4. Hæld dejen ud på et bord, ælt den let, og del den i 16 stykker. Form dem til runde, glatte boller. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Stil ovnen på 250 grader.
5. Pensl forsigtigt med pisket æg, og bag midt i ovnen i 3-4 minutter. Lad bollerne køle af.
6. Skær et låg af med en skarp kniv. Skrab lidt af krummen ud, og bland med mandel, sukker, fløde og revet appelsinskal.
7. Pisk piskefløden.
8. Sprøjt fyldet og den piskede fløde i fastelavnsbollerne. Læg låget på, og drys sigtet flormelis over.

Tip!
Erstat fyldet med revet marcipan. Det kan også blandes med krumme fra bollen og revet appelsinskal.

Opskrift Hembakningsrådet
Foto: Agneta Thorsén

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.