Lækre fastelavnsboller

16 stk.

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

25 g gær (1/2 pakke)
2 1/2 dl mælk
1 æg
1 dl Dansukker Rørsukker
100 g smør med stuetemperatur
1/2 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
8 1/2 dl hvedemel

Pensling
1 æg (pisket med lidt vand)

Fyld
100 g malede mandler
1/2 dl Dansukker Rørsukker
Ca. 1 dl fløde
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
Krumme fra bollerne
Ca. 3 dl piskefløde

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Når man bager sine egne fastelavnsboller, skal bollerne være luftige og smage af stødt kardemomme. Revet appelsinskal i fyldet pifter bollerne op.

1. Smuldr gæren i en skål. Hæld mælken i, og rør rundt, indtil gæren er opløst.
2. Tilsæt æg, sukker, smør i klumper, salt, kardemomme og mel. Ælt dejen godt, til den bliver smidig, mindst 5 minutter i maskine eller 10 minutter i hånden.
3. Lad dejen hæve under plastik til dobbelt størrelse, mindst 30-40 minutter.
4. Hæld dejen ud på et bord, ælt den let, og del den i 16 stykker. Form dem til runde, glatte boller. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Stil ovnen på 250 grader.
5. Pensl forsigtigt med pisket æg, og bag midt i ovnen i 3-4 minutter. Lad bollerne køle af.
6. Skær et låg af med en skarp kniv. Skrab lidt af krummen ud, og bland med mandel, sukker, fløde og revet appelsinskal.
7. Pisk piskefløden.
8. Sprøjt fyldet og den piskede fløde i fastelavnsbollerne. Læg låget på, og drys sigtet flormelis over.

Tip!
Erstat fyldet med revet marcipan. Det kan også blandes med krumme fra bollen og revet appelsinskal.

Opskrift Hembakningsrådet
Foto: Agneta Thorsén

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.