Kurvebrød

2 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

5 dl vand
50 g gær
1 spsk olie
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk salt
7 dl (385 g) rugmel
7 dl (385 g) hvedemel
1 spsk smør

2 kurve med et pænt mønster.

Instruktioner

1. Varm vandet, til det er fingervarmt. Opløs gæren i det lunkne vand.

2. Tilsæt olien, lys sirup og smørret, saltet og næsten alt melet (gem lidt til pynt). Rør det sammen til en dej.

3. Lad dejen hæve under et viskestykke på et lunt sted i ca. 30 min.

4. Strø lidt mel i to kurve.

5. Slå dejen sammen og ælt, til den er blank og smidig. Del dejen i to dele og form dem efter størrelsen på kurvene.

6. Pensl dejen med vand og strø herefter med lidt mel.

7. Læg dejen i kurvene og tryk den mod bunden, så der dannes et mønster.

8. Sæt ovnen på 200°. Lad brødene hæve yderligere 30-40 min. i kurvene.

9. Smør en bageplade og vend forsigtigt brødene ud af kurvene på pladen før bagning.

10. Bag kurvebrødene i ca. 30 min., til de har fået god farve og lyder hule, når du banker i bunden.

11. Lad dem køle af på en rist under et viskestykke.

Brødene kan også laves som 2 stk. runde brød uden brug af kurve.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.