Kuglekage - Opskrifter

Kuglekage

Kuglekage
Bedømmelse: (15vurderinger)

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl kartoffelmel
  • 1 dl hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver

Vaniljecreme

  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1/2 dl piskefløde
  • 3/4 dl Dansukker Flormelis
  • 1 spsk. vaniljesukker

Fyld

  • 4 blade husblas
  • vaniljecreme
  • 3 dl piskefløde

Pynt

  • 300 g marcipan
  • 2 dl Dansukker Flormelis
  • rød frugtfarve

En rund form (ca. 26 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.

Pisk æg og sukker let og luftigt. Bland de øvrige ingredienser, og vend dem ned i massen. Hæld dejen i formen og sæt den nederst i ovnen i 175 °C ca. 40 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle af. Del kagen i tre bunde.

Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Rør ingredienserne til vaniljecremen sammen i en kasserolle, og lad den simre under omrøring, til cremen tykner. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme creme. Stil den til side, så den kan køle af. Pisk fløden til fast skum, og vend den i cremen, når den er kølet af.

Kom en tredjedel af cremen på den ene bund, mere midtpå end ude ved siderne. Læg den anden bund på, og kom også vaniljecreme på denne. Læg den sidste bund på, og kom resten af vaniljecremen på den, også på siderne af kagen. Læg det meste af vaniljecremen midt på bunden, så kagen bliver "bulet" på midten.

Bland flormelis i marcipanen. Farv den rød. Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Dæk kagen med marcipanen. Tryk til ved siderne, og skær den overflødige marcipan af.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;