Ingredienser
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl kartoffelmel
1 dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
Vaniljecreme
1 æg
2 dl mælk
1 spsk. kartoffelmel
1/2 dl piskefløde
3/4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
Fyld
4 blade husblas
vaniljecreme
3 dl piskefløde
Pynt
300 g marcipan
2 dl Dansukker Flormelis
rød frugtfarve
Instruktioner
En rund form (ca. 26 cm i diameter) smøres og drysses med rasp.
Pisk æg og sukker let og luftigt. Bland de øvrige ingredienser, og vend dem ned i massen. Hæld dejen i formen og sæt den nederst i ovnen i 175 °C ca. 40 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle af. Del kagen i tre bunde.
Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Rør ingredienserne til vaniljecremen sammen i en kasserolle, og lad den simre under omrøring, til cremen tykner. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme creme. Stil den til side, så den kan køle af. Pisk fløden til fast skum, og vend den i cremen, når den er kølet af.
Kom en tredjedel af cremen på den ene bund, mere midtpå end ude ved siderne. Læg den anden bund på, og kom også vaniljecreme på denne. Læg den sidste bund på, og kom resten af vaniljecremen på den, også på siderne af kagen. Læg det meste af vaniljecremen midt på bunden, så kagen bliver "bulet" på midten.
Bland flormelis i marcipanen. Farv den rød. Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Dæk kagen med marcipanen. Tryk til ved siderne, og skær den overflødige marcipan af.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?