Krydrede bamsekager

Krydrede bamsekager, en måde at lave peberkager på uden en masse peberkageformer. Del peberkagedejen i små ulige stykker og sæt dem sammen til en bamse!

ca. 30 stk.

Vurdering (9 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 1/2 dl kaffefløde
4 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup, økologisk
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
2 1/2 tsk. natron
1 spsk. vand
11 dl hvedemel

Instruktioner

Rør fløde, sukker, sirup og krydderier sammen. Opløs natron i vandet, og rør det i massen. Rør melet i med massen, og ælt, indtil dejen er smidig. Lad dejen hvile natten over.

Del dejen i fire stykker. Af hvert stykke dej skal der blive 10 større stykker til kroppen, 10 noget mindre stykker til hovedet, 40 stykker til arme og ben og 20 små stykker til ørerne. Form stænger af de stykker, der skal blive arme og ben, mens de andre rulles til kugler. Sæt stykkerne sammen til bamser, som lægges på en plade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Sæt en pind i hver bamse, så snart de er kommet ud af ovnen. Lad bamserne køle af på en rist. Pynt med glasur.

Der kan også bages runde kager af dejen, der kan bruges som brød.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.