Krydderkage med tyttebærsyltetøj

Krydderkage hører efteråret til. Rør de råsyltede tyttebær i dejen – det er virkelig lækkert. Server krydderkagen med flødeskum eller glasur, og drys tyttebær over.

Ca. 12 portioner

1,20 minutter

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Råsyltede tyttebær
1 dl tyttebær
30 g Dansukker Rørsukker

Krydderkage
100 g smør, stuetemperatur
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 æg
1 1/2 dl creme fraiche 32 %
3 dl hvedemel
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kryddernellike
1 tsk. stødt ingefær
1 knsp. allehånde
1 tsk. natron

Frosting
150 g mascarpone
1 dl Dansukker Flormelis
Fintrevet skal fra 1 økologisk lime
1-2 tsk. friskpresset limesaft

Alternativt tilbehør
fløde
tyttebær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175°C. Bland tyttebær og rørsukker i en skål, og stil det til side.

Pisk smør og brun farin luftigt i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og bland creme fraichen i.

Bland melet med krydderier og natron i en skål, og vend det i den anden blanding. Vend de råsyltede tyttebær i, og rør det hele sammen til en jævn dej.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Bag krydderkagen nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den køle af.

Krydderkagen er god både med og uden frosting, men hvis frosting ønskes, blandes alle ingredienserne hertil i en skål og hviler i køleskabet i ca. 30 minutter. Fordel eller sprøjt frostingen ud på kagen, og pynt med tyttebær, eller server kagen med flødeskum og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.