Råsyltede tyttebær
Krydderkage
Frosting
Alternativt tilbehør
Forvarm ovnen til 175°C. Bland tyttebær og rørsukker i en skål, og stil det til side.
Pisk smør og brun farin luftigt i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og bland creme fraichen i.
Bland melet med krydderier og natron i en skål, og vend det i den anden blanding. Vend de råsyltede tyttebær i, og rør det hele sammen til en jævn dej.
Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Bag krydderkagen nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den køle af.
Krydderkagen er god både med og uden frosting, men hvis frosting ønskes, blandes alle ingredienserne hertil i en skål og hviler i køleskabet i ca. 30 minutter. Fordel eller sprøjt frostingen ud på kagen, og pynt med tyttebær, eller server kagen med flødeskum og tyttebær.
Opskriften er udarbejdet af