Krydderkage med tyttebærsyltetøj

Krydderkage hører efteråret til. Rør de råsyltede tyttebær i dejen – det er virkelig lækkert. Server krydderkagen med flødeskum eller glasur, og drys tyttebær over.

Ca. 12 portioner

PT1H

1,20 minutter

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Råsyltede tyttebær
1 dl tyttebær
30 g Dansukker Rørsukker

Krydderkage
100 g smør, stuetemperatur
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 æg
1 1/2 dl creme fraiche 32 %
3 dl hvedemel
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kryddernellike
1 tsk. stødt ingefær
1 knsp. allehånde
1 tsk. natron

Frosting
150 g mascarpone
1 dl Dansukker Flormelis
Fintrevet skal fra 1 økologisk lime
1-2 tsk. friskpresset limesaft

Alternativt tilbehør
fløde
tyttebær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175°C. Bland tyttebær og rørsukker i en skål, og stil det til side.

Pisk smør og brun farin luftigt i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og bland creme fraichen i.

Bland melet med krydderier og natron i en skål, og vend det i den anden blanding. Vend de råsyltede tyttebær i, og rør det hele sammen til en jævn dej.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Bag krydderkagen nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den køle af.

Krydderkagen er god både med og uden frosting, men hvis frosting ønskes, blandes alle ingredienserne hertil i en skål og hviler i køleskabet i ca. 30 minutter. Fordel eller sprøjt frostingen ud på kagen, og pynt med tyttebær, eller server kagen med flødeskum og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?