Krydderkage med tyttebærsyltetøj

Krydderkage hører efteråret til. Rør de råsyltede tyttebær i dejen – det er virkelig lækkert. Server krydderkagen med flødeskum eller glasur, og drys tyttebær over.

Ca. 12 portioner

1,20 minutter

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Råsyltede tyttebær
1 dl tyttebær
30 g Dansukker Rørsukker

Krydderkage
100 g smør, stuetemperatur
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 æg
1 1/2 dl creme fraiche 32 %
3 dl hvedemel
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kryddernellike
1 tsk. stødt ingefær
1 knsp. allehånde
1 tsk. natron

Frosting
150 g mascarpone
1 dl Dansukker Flormelis
Fintrevet skal fra 1 økologisk lime
1-2 tsk. friskpresset limesaft

Alternativt tilbehør
fløde
tyttebær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175°C. Bland tyttebær og rørsukker i en skål, og stil det til side.

Pisk smør og brun farin luftigt i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og bland creme fraichen i.

Bland melet med krydderier og natron i en skål, og vend det i den anden blanding. Vend de råsyltede tyttebær i, og rør det hele sammen til en jævn dej.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Bag krydderkagen nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den køle af.

Krydderkagen er god både med og uden frosting, men hvis frosting ønskes, blandes alle ingredienserne hertil i en skål og hviler i køleskabet i ca. 30 minutter. Fordel eller sprøjt frostingen ud på kagen, og pynt med tyttebær, eller server kagen med flødeskum og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.